Zeki Toçoğlu'nun Danışmanı, yeni rektör oldu...

TAKİP ET

Mecut SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan tarafından hakkında hakkında onlarca soruşturma açılan ve tümünden ceza almayan Hamza Al daha sonra İstanbul Üniversitesi  Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak atandı. 

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hamza Al atandı. 
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamza Al Atandı. SAÜ'de akademik görevlerde bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun da bir dönem danışmanı olan Hamza Al SAÜ Rektörlüğü görevine atandı.

Mecut SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan tarafından hakkında hakkında onlarca soruşturma açılan ve tümünden ceza almayan Hamza Al daha sonra İstanbul Üniversitesi  Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak atandı. 

Önceki dönem Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu'nun da danışmanlığını yapan Prof. Dr. Hamza Al Sakarya Üniversitesi'nde önemli akademik görevlerde bulundu. 

Hamza Al Nereli?
1968 yılında Erzurum İli Tortum İlçesi'nde dünyaya gelen olan Prof. Dr. Hamza Al, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.

1993 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi’nde, doktorasını Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'de tamamladı.

2002 yılında Yrd. Doçent, 2009 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör oldu.

2011- 2012 yılları arasında Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü’nü görevlerinde bulundu. 

2012-2013 yılları arasında bir yıllığına Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Penn State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

2014 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandı..

2014 yılında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun danışmanlığını yaptı.

2015 yılında Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine dekan oldu.

2018 yılında Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Yükseköğrenim Kalite Kurulu Başkanlığına atanması nedeni ile boşalan Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü için aday adayı olduğu bilinen Hamza Al olmuştu. 

Hamza Al, 2547 sayılı Yükseköğretim (YÖK) Kanunun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2nci, 3 ncü ve 7 nci maddeleri gereğince Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğüne atandı.

Sakarya Üniversite Sakarya Üniversitesi Rektör ataması yeni rektör fatih savaşan Hamza Al Zeki Toçoğlu rektör