Yusuf Kandemir, Kamu Çalışanlarını Hürriyetçi Eğitim Sendikası'na davet etti

TAKİP ET

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Sakarya İl temsilciliğine Hendek Aksemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde görevli Yusuf Kandemir atandı.
Gazetemize yaptığı  açıklamada: Öncelikli hedeflerimiz sendikal haklarımızı dünya ülkelerine örnek teşkil edecek ölçüde geliştirip kullanabilmek, hukukun üstünlüğü, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılık, insan hakları, temel hak ve hürriyetler, demokratik ve katılımcı anlayış ilkelerinin ülkeye ve çalışma ortamlarımıza egemen olmasıdır”
diye konuştu.
Sendikal oluşumlarını bir hareket olarak da niteleyen Başkan Kandemir  “Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlatıyoruz. Hürriyetçilik her noktada şiarımızdır. Zira özgürlük de irade beyanı da kutsaldır. Mücadelemiz memurun vicdanının yanısıra cüzdanının da hür olması mücadelesidir. Dijital dönüşüm sürecini okumak farklı fikirlerin bereketini toplumsal faydaya katabilmekle mümkün olur. Asıl olan millettir, devlet dahil tüm kurumlar milletin devamlılığı ve refahı içindir. Uygarlık da örgütlü mücadelenin tohumları arasında yeşerir. Hayat hakkın mücadele azmin kadardır, ki tüzüğümüz mücadelemizin manifestosudur”
Ülkemizde sendikal örgütlenme önündeki en büyük engelin siyasetle seviyesi ayarlanamayan ilişki olduğunu bizlere öğretmiş, sendikacılık siyasi parti yandaşı hüviyeti algısına yenik düşmüş, varlık nedeni sorgulanır hale gelmiştir. Toplu sözleşme masasında sesi çık(a)mayan sendika temsilcilerinin de dört yılda bir şube seçimlerini sağlıklı ve  katılımcı anlayışla yap(a)mayan sendika genel merkez yönetimlerinin de ayak bağı siyasetle kurulan sınırı olmayan ilişkileri ülkemizde gerçek manada sendikacılığın yapılamadığını göstermektedir. Bu çerçevede Hürriyetçi Eğitim Sendikasının kuruluş kararı alınırken kurucular kurulu üyeleri olarak ilkesel hem fikir olunan ilk husus; siyasetten uzak, siyasetçiden talimat almayacak ve her şartta kamu çalışanını önceleyecek bir sendikal varoluş olmuştur. Bu manada daima kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün düsturu olan "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" sözü yol göstericimiz olacaktır. Siyasilerle ilişkimiz bu bağlamda olacak ve hiçbir siyasi anlayıştan talimat almadan, kapalı kapılar ardında konuşma ve pazarlık yapmadan, masanın diğer tarafında eşit şartlarda ve ezilmeden kamu çalışanı adına mücadele edeceğiz. Siyasetten uzak anlayışımız kısa bir zaman zarfında sendikamızı binlerce üyeye sahip bir sendikal örgütlenme konumuna taşımışken tecrübelerimizin ilk göz ağrısı sendikamız adına üyelerimize verdiğimiz hiçbir sözü asla yerde bırakmayacağız” ifadelerine de yer verildi.
Başkan Kandemir: “Siyaset ve siyasetçi ile mesafesini ayarlayamayan sendikaların enflasyon karşısında kamu çalışanını mağdur ettiği, talimatla tebrik ya da kınama yapabildiğinin farkındayız ve sözüm ona bu sendikacılık anlayışının içinde yer almayacağımızı belirtir;  “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” olan kamu çalışanlarını Hürriyetçi Eğitim Sendikasına üye olmaya ve omuz omuza mücadele etmeye davet ediyoruz. Siyaset ve statükonun tahakkümünde olmayan yegâne sendikal hareket Hürriyetçi Eğitim Sendikasıdır” dedi.


sakarya hendek eğitim kamu kamu çalışanları hürriyetçi eğitim sendikası yusuf kandemir mustafa kemal atatürk fikri hür vicdanı hür irfanı hür öğretmen