YUSUF DURDURMUŞ; SİYASETTE ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN...

TAKİP ET

MHP 28.Dönem Sakarya Milletvekili Aday Adayı Görme Engelli Milli Yüzücü Yusuf Durdurmuş, Engellilerin siyasette karşılaştığı engellerle ilgili açıklama yaptı.

MHP 28.DÖNEM SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YUSUF DURDURMUŞ'TAN ENGELLİLERİN SİYASETTEKİ YERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Engelli olmak madem ki zor. O zaman biz de zorluğa engel oluruz. STK'lar siyasi partilerde, parlamentoda, yerel yönetimlerde, sendikalarda, kamu ve özelde üst düzey yönetici pozisyonunda daha çok engelli bireyin görev ve yer alması için sivil hareketi başlatılmalıdır. Karar verme süreçlerinde yer almak aynı zamanda karar üzerinde söz sahibi olmak demektir. Engelli bireylerin kendileri ile ilgili politikaların oluşturulması sürecinin dışında kalmaları kendi kaderlerini belirlemenin önündeki en büyük engellerden biridir.

Engellilerin siyasette ve karar alma mekanizmalarında eksik temsil edilmesinin bir diğer nedeni ise siyasal sistem ve partilerin Engellilerin sorunlarını önceleyecek ve çözüm için çalışmalar yapacak Siyasi partilerin oluşturacağı “engelli kolları” karar alma süreçlerine engelli bireyin katılımını güçlendirecektir. Partilerin “ana kademe” karar organları olmak üzere Milletvekili ve Meclis Üyeliği gibi organların seçimlerinde engelli bireylere yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi uygulanarak belli bir bu sorunlar aşılmalıdır.

YUSUF DURDURMUŞ-MHP 28.DÖNEM SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

sakarya mhp 28.dönem milletvekiliği seçimleri milli yüzücü görme engelli yusuf durdurmuş meclis üyeliği engelli kolu