Yorgan gitti, kavga bitti!

TAKİP ET

Yıkım kararı sonrası çıkan yangını söndürmek için bir kova su taşımayanlar (Ali İnci-Ali Kemal Sofu) yangın sönünce ortaya çıkıyor...

Sezar'ın hakkını Sezar'a verin!

Hendek Anadolu Lisesinin yıkım kararını öğrenci velileri hariç herkes biliyordu. Bildiği halde bilmiyoruz diyenler, bu milletin gözünde yalancı durumuna düştüler!

Ankara'da yıkımı hızlandırmak için bakanlarla görüşüp, sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşanlar, bugün çıkmışlar bizim yıkımdan haberimiz yok diyor!

Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yıkım sürecini iyi yönetemedi!

Yıkım kararı çıktıktan sonra öğrencilerin, ilk önce Yenimahallede bulunan Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunda eğitime devam edeceği kararı alındı. Bu okulun okul aile birliği karara şiddetle karşı çıktı. Zoru gören ilçe milli eğitim müdürü kararını değiştirerek rotayı Hendek AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine çevirdi.

Ş.A Gaffar Okkan Ortaokulu olmayınca, Hendek AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitime devam edeceği kararı alındı.

Hendek Anadolu Lisesi Öğrenci velileri, güvenlik, ulaşım ve ikili eğitim konusunda sorunlar yaşanılacağı endişesiyle bu karara karşı çıktılar!

Öğrenci velilerinin başlattığı okul önündeki gündüz gece nöbetleri ve yürüyüşler ses getirmeye başlayınca, ilçe milli eğitim müdürünü koltuk gidecek korkusu sardı. Bu korkuyla aceleci davranan ilçe milli eğitim müdürünün sayesinde, Nuriye Mahallesindeki Abdurahman Gürses Ortaokulunda eğitime devam edileceği kararı alındı.

Öğrenci velileri bu karara karşıda direniş gösterdi. Okul önünde gündüz gece nöbetleri devam etti. Yerel Basın öğrenci velilerini haklı mücadelelerinde yalnız bırakmadı. Öğrenci velileri okul önünden siyasetçilere seslendi.

Öğrenci velilerinin sesini sadece İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır duydu!

Milletvekil Dikbayır, kendisininde okuduğu Hendek Lisesinin yıkım kararında yanlışlar olduğunu düşünerek, öğrenci velilerine destek verdi!

Milletvekili Dikbayır Nuriye mahallesinde bulunan Abdurahmen Gürses Ortaokulunda incelemeler yaptı ve bu okulun lise öğrencilerinin eğitimine uygun olmadığını, alınan kararın yanlış olduğunu söyledi.

Milletvekili Dikbayır, öğrenci velilerini okul önünde nöbet tuttukları sırada ziyaret etti. Küçük bir miting havasında geçen ziyaret, ulusal medyada ses getirdi. Milletvekili Dikbayır'ın yıkım kararına el atması, öğrenci velilerinin okul önünde nöbete devam etmesi, ilçe milli eğitim müdürünü telaşlandırdı. Telaşa kapılan müdür, gecenin saat 1-2 sinde hırsızlık filmlerini aratmayacak türden, öğrencileri kullanarak okul boşaltma operasyonu yaptı. Bu operasyonun video görüntüleri basında çıktı. 

MHP Grup Başkan Vekili M. Levent Bülbül önce belediyede, sonrada Valilikte toplantı yaptı. Toplantılar sonunda İlçe milli eğitim müdürü Sabri Doğan görevden alındı.

Sabri Doğan görevden alınınca bazı siyasetçiler ortaya çıkarak, ben yaptırdım, ben ettirdim gibi söylemlerle, siyasi güçlerini arttırmaya çalıştılar. Yaşadığımız Dijital çağda siyasetçilerin söylediği bu yalanlara kimse inanmaz!

670 öğrenciyi ilgilendiren yıkım kararında teşekkür edilecek bir siyasetçi varsa, o da Ümit Dikbayır'dır. Milletvekili Dikbayır, yağmurun altında nöbet tutan öğrenci velilerini yalnız bırakmadı. Milletvekili Dikbayır okul yıkım kararını Ankara'ya taşıyarak, meclisten açıklama yaptı.

100 Milletvekiliyle Sakarya'ya çıkartma yapan CHP, yıkım kararına direnen öğrenci velileriyle görüşmek için 1 milletvekilini bile göndermedi!

AK Partinin 4 milletvekilinden 1 tanesi bile öğrenci velileriyle görüşmeye gelmedi!

Hasarlı okullar yıkılsın diye mecliste önerge veren Engin Özkoç da gelmedi!

Sakarya'da hasarlı okul yok, diye Engin Özkoç'a cevap veren Ali İhsan Yavuz da gelmedi!

AK Partinin inci gibi parlayan siyasetçiside gelmedi!

Bir tek Ümit Dikbayır geldi!

Sorun çözüldükten sonra birileri gece toplantılarıyla ortaya çıkıp, durumdan siyasi rant sağlamaya çalışıyor!

Ali İnci Cuma günü akşam saatlerinde Akova'daki okulda, yeni milli eğitim müdürü, okul müdürleri ve AK Parti ilçe başkanı Hasan Serdar Baykal'la birlikte toplantı yaptı.

Ali İnci gibi tecrübeli siyasetçi, bu durumdan siyasi rant elde etmeye çalışacak!

Yıkım kararı sonrası çıkan yangını söndürmek için bir kova su taşımayanlar (Ali İnci-Ali Kemal Sofu) yangın sönünce ortaya çıkıyor...

Hop! Orada durun beyler!

Sezar'ın hakkı Sezar'a!

Bu hak Ümit Dikbayır'ın!

ÖĞRENCİ VELİLERİNİN ZAFERİ!

Öğrenci velilerin tek düşündüğü şey, çocuklarının eğitimiydi!

Yetkililer öğrenci velilerini anlayamadılar. İletişim eksikliği yüzünden, çocukların eğitimi aksadı.

Yorgan gitti, kavga bitti!

Fatura Sabri Doğan'a kesildi!

Sabri Doğan, öğrenci velilerini anlayamadı, ya da anlamak istemedi!

Veliler okul yıkılmasın diye nöbet tutmadılar. Onlar çocuklarımız iyi şartlarda eğitim alsın diye mücadele verdi!

Yeni gelen milli eğitim müdürü gelir gelmez sorunu çözdü. Ne yani yeni müdürün elinde sihirli değnek mi var?

Sadece Hendek Anadolu lisesine ait bağımsız okul binası!

Yemek ücretsiz!

Servis ücretsiz!

İkili eğitim yok!

Güvenlik var!

Bugün sağlanan şartlar, tartışmaların çıktığı ilk gün sağlansaydı, bu olaylar yaşanmazdı. Demek ki iş bilenin, kılıç kuşananınmış. Liyakat... Liyakat... Liyakat...

Sakarya Hendek Hendek Anadolu Lisesi yıkım kararı lise Hendek AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ak parti Chp Mhp İyi parti Ali İnci Hendek ilçe milli eğitim müdürlüğü Engin özkoç Ümit dikbayır Sakarya il milli eğitim müdürlüğü Sakarya valiliğ Vali Çeti