Yıkım kararı alanları toprak kabul etmeyecek!

TAKİP ET

Hendek Anadolu Lisesi Öğrencileri ve velilerinin alınan yıkım kararı sonrası başlattıkları protestolara İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan destek geldi. Milletvekili Dikbayır, yağan yağmura rağmen öğrenci velilerini yalnız bırakmadı.

HENDEK LİSESİ ÖNÜNDE YIKIM KARARI PROTESTOSU!
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı çelenk koyma ve yıkım kararını protestoyla başladı.
İlçe Protokolü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına çelenk koyma töreniyle başladı. Çelenk koyma töreninden 2-3 saat sonra Hendek Lisesi Öğrenci velileri de yıkım kararı alınan Hendek Lisesi'nin önünde protesto toplantısı yaptı.
Hendek Anadolu Lisesi Öğrencileri ve velilerinin alınan yıkım kararı sonrası başlattıkları protestolara İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan destek geldi. Milletvekili Dikbayır, yağan yağmura rağmen öğrenci velilerini yalnız bırakmadı.
YIKIM KARARI ALANLARI TOPRAK KABUL ETMEYECEK!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, arkamda görmüş olduğunuz yıkım kararı alınan okulun ilk mezunlarından sayılırım. Benimde mezun olduğum bu okulda 670 öğrenci eğitim görüyor. Alınan yıkım kararı sonrası 670 öğrenci şehir merkezine uzak Yenimahalle'de bir okula gönderildi. Yenimahalledeki okulun öğrencileri ve velileri haklı olarak bunu kabul etmediler. Daha sonra bu karardan vaz geçilerek Nuriye mahallesindeki okula yönlendirildiler. Bu okulu gezdim ve oradaki kötü şartları gözlerimle gördüm. Hatta öğretmenlerimizin sıra taşıdığını görüncede üzüldüm. Öğretmenlerimizin görevi öğrencileri eğitmektir, sıra taşımak değildir. Eğitimde 1 asır geriye gittik. Saray eşrafı okuyacak, halk okuyamayacak. Bugünde iktidar yanlısı zengin çocukları okuma fırsatı yakalarken, bu çocuklarımız okuyamayacak.  Çok net bir şey söylüyorum. Yaptığınız bu hatalar, yaptığınız bu beceriksizliklere bir dur deyin. Okulu yıkmayın demiyoruz. Veliler, yeni okul yapılsın, eski okul ondan sonra yıkılsın, diyor. buradan söylüyorum. Bu çocukların hayalleri ile oynuyorsunuz. Bakın sizi toprak kabul etmez! 
Bu öğrencilerimizin  birçoğu kız çocuğu ve bu evlatlarımızın birçoğu köylerden geliyor yani kışın hava karardığı zaman tenha okullarda eğitim görmek istemiyorlar ve Haklılar şimdi ben soruyorum buradan Sayın Milli Eğitim bakanına Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sakarya İl Milli Eğitim müdürüne ve Hendek Belediye Başkanına buradan soruyorum neden yıkıyorsunuz bu okulu? Ben şimdi susacağım, öğrenciler konuşacak! Konuş kızım! Konuş oğlum! Diye mikrofonu öğrencilere uzattı.
BAŞKANIMIZ BİZİ PARA İÇİN SATMASIN!
Bir kız öğrenci, ben okumak istiyorum. okuyup hakim olmak ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Benim şimdi okulumda olmam gerekirken burada ne işim var? Bizi okulumuzdan uzaklaştıranlar bu yıkım kararıyla oy alacaklarını düşünüyorlar, fakat yanılıyorlar. Bu yüzden oyları düşecek, dedi.
Bir öğrencide "Ben bu okulu yakın diye seçtim. Buraya 1 servis ile geliyordum. Şuanda beni Köprübaşı'na, çevresi çok kötü olan bir okula yönlendiriyorlar. Ben o okula nasıl gideceğim? Madem bizim okumamızı istiyorsunuz, madem Türkiye'ye bir faydamız dokunsun istiyorsunuz, bize neden zorluk çıkartıyorsunuz? Anlamıyoruz, biz neden bu durumda dışlanıyoruz? Zaten Türkiye'nin ekonomisi olsun, eğitimi olsun belli. Bize neden bu kadar zorluk çıkartıyorsunuz? Biz ne yapalım, okumayalım mı? Ben bu Anadolu Lisesine bir hayal uğruna geldim. Ben burada yağmurun altında birşey anlatmaya çalışıyorum dinlenmeyeceğini bildiğim halde. Siz burada bir alışveriş merkezi yapacaksınız sırf oy almak için. Daha çok oy kaybedeceksiniz. Bunu herkes biliyor. Burası bizim eğitim yuvamız." Dedi.
Daha sonra mikrofona gelen bir erkek öğrenci belediye başkanına seslenerek, başkanımız bizi para için satmasın! dedi.






















Sakarya Hendek Belediye Hendek Belediyesi hendek İlçe milli eğitim il milli eğitim müdürlüğü Sakarya Valiliği Milli Eğitim Bakanı İyi parti Ümit Dikbayır yıkım kararı Hendek Lisesi