Yeşilyurt halkına yapılan haksızlık sonrası, bu binadan hayır gelmez!

TAKİP ET

Muhtar Halit Bektaş; Yeşilyurt bölgesinde yaşayan 4000 insana yapılan haksızlık sonrası, yamuk kolonlu bu inşaattan, bu binadan hayır gelmez." dedi.

YEŞİLYURT ORTAOKULU, 6 OCAK 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ İHALEYE ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanlığı, Sakarya'da depreme dayanıklılık bakımından okullarda incelemeler yaptırdı. yapılan incelemelerin neticesinde 17 okul için deprem hasarı nedeniyle yıkım kararı çıktı. Bu kararın içinde Hendek'ten, Dikmen, Soğuksu ve Yeşilyurt okulları vardı. okulların yıkım işlemi tamamlandıktan sonra ihale süreci başladı.

Dikmen ve Soğuksu Ortaokullarının ardından, Yeşilyurt Ortaokulu'nun ihale ilanı yayınlandı. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yayınlanan ilana göre, Yeşilyurt Ortaokulu'nun 16 derslikli yeni binasının ihalesi 6 Ocak 2021 Çarşamba günü yapılacaktı. İhaleyi alan firma 300 günde(10 ay) okul binasını yapacaktı. 

Yeşilyurt Ortaokulu ihalesine gizli bir el değdi ve okul binası Hendek merkeze kaydırıldı. Bu konuyla ilgili uzun süreli tartışmalar oldu, fakat sonuç değişmedi

MUHTAR HALİT BEKTAŞ: GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ, O OKULDA  SIVA İLE DÜZELMEZ !

Yeşilyurt Ortaokulu Projesi ile adı sıkça anılan Ziya Gökalp Ortaokulu'nda yamuk kolon olayı yaşandı. İnşaattaki yamuk kolonlar yüzünden, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatı durdurdu. İnşaattaki yamuk kolonlarla ilgili Sakarya Üniversitesinden uzmanlar geldi ve rapor hazırladı. Hazırlanan raporda korkulacak bir durumun olmadığı, binanın inşaatına devam edilebileceğini, yazdılar.

Yamuk kolon hadisesini duyan Uzunçarşı Mahalle Muhtarı Halit Bektaş, konuyla ilgili açıklama yaptı. Muhtar BEKTAŞ; "İhalesi çıkmıs Yeşilyurt Ortaokulunun, zamanın İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne bu olaydan sonra ne olduğuna bir bakalım. Hepsi suçludur demiyorum, ama kurunun yanında yaşta yandı. İhalesi çıkmıs Yeşilyurt Ortaokulunu, bölgemizdeki 5 mahallenin 4000 nufusunu hiçe sayarak, el altından  okulun yerinin değiştirilerek, Hendek Kemaliye  mahallesine kaydırılmış olması büyük tepkilere sebep olmuştu. Yeşilyurt bölgesinde yaşayan 4000 insana yapılan haksızlık sonrası, yamuk kolonlu bu inşaattan, bu binadan hayır gelmez. Güneş balçıkla sıvanmaz, bu okul sıvayla düzelmez." diye konuştu.

 



sakarya hendek yeşilyurt kemaliye hendek merkez soğuksu ihale dikmen okul ihaleleri il milli eğitim müdürlüğü ilçe milli eğitim müdürlüğü milli eğitim bakanlığı muhtar halit bektaş yamuk kolonlu okul inşaatı