YEŞİLYURT BÖLGESİNDE YANGIN! MUHTAR BEKTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ!

TAKİP ET

Yangına müdahale eden vatandaşlar itfaiyenin bölgeye uzak olmasından ve bu yüzden yangınlara geç müdahale edildiği yönünde görüş belirtti.

YEŞİLYURT BÖLGESİNDE YANGIN!

Yeşilyurt Jandarma Karakolu karşısında bulunan 2 katlı binada, bugün saat: 13:00 sularında yangın çıktı. Çıkan yangına vatandaşlar müdahale etmeye çalıştı. Yapılan müdahalelere rağmen 2 katlı binanın çatısı tamamen yandı ve bina kullanılmaz hale geldi.

Can kaybının bulunmadığı, maddi hasarın meydana geldiği yangının henüz çıkış sebebi bilinmiyor.

Yangına müdahale eden vatandaşlar itfaiyenin bölgeye uzak olmasından ve bu yüzden yangınlara geç müdahale edildiği yönünde görüş belirtti.

MUHTAR BEKTAŞ YETKİLİLERE SESLENDİ

Uzunçarşı mahalle muhtarı Halit Bektaş, yangını duyar duymaz, yangın bölgesine geldi. Muhtar bektaş yangın dolayısıyla açıklama yaptı. Muhtar Bektaş açıklamasında; "Bölgemiz coğrafi olarak geniş bir cografiye sahip olduğundan 16 - 17 mahalleye yakındır. Yeşilyurt beldesi daha önce belediye iken itfaiyemiz ve ambulansımız mevcutta vardı. Büyükşehir Yasası ile beldemiz kapatıldıktan sonra bütün makina ekipmanlarımız, Hendek'e çekildi. Bu yüzden hizmet konusunda da aksamalar yaşanmaya başladı. En önemlisi yangın ve sağlıkla alakalı sıkıntılar bölgemizde baş gösterdi. Kalp krizi vakalarında erken müdahale hayat kurtarır, diyoruz ama biz Bölge olarak Hendek'ten ambulans bekliyoruz. Daha önce örnekleri yaşandı. Yangın olaylarında itfaiyelerin gelene kadar yanan yerlerin tamamen kül olduktundan sonra geç kalınmış bir vaka oluyor. Muhtar olarak her yerde dile getirdik ama bir fayda göremedik. Yazık değil mi yanan evlere? Kapanan beldelerle ilgili yasanın geri getirilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

sakarya hendek yangın yeşilyurtta yangın itfaiye ambulans uzunçarşı muhtarı halit bektaş