Yenimahalle Anaokulunda erken çocukluk eğitimi

TAKİP ET

YENİMAHALLE ANAOKULUNDA

“ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNDE STEM UYGULAMALARI”

EĞİTİMİ VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Okul Temelli Mesleki Gelişim Seminerleri ile öğretmenler istedikleri konularda kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

21-25 Kasım 2022 tarihlerinde Yenimahalle Anaokulunda düzenlenen “Erken Çocukluk Eğitiminde STEM Uygulamaları”  konulu mesleki gelişim semineri;  Prof. İsmail Cerrahoğlu Ortaokulu, Fatih İlkokulu, Orhangazi Anadolulu Lisesi, Sehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu, Hendek Özel Eğitim Okulu, Cumhuriyet Anaokulu, Hendek Anaokulu, Yenimahalle Mtal Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Nuriye İlkokulu ve Yenimahalle Anaokulunda görev yapan 25 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi. 5 gün süren seminerlerde; Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya öğretmeni Zeliyha ÇELİK ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Sorumlusu Emine COŞKUNTÜRK eğitmen olarak görev almışlardır.

Okul öncesi dönemde çocuklar fen, teknoloji, matematik, mühendislik, bilimsel kavramlar dâhil birçok kavramı kazanmaya başladıkları, edindikleri kavramları, kendilerinde var olan kavramlarla birleştirerek genişletmelerini ve yeni kavramları kendilerinin yapılandırarak öğrenmelerini sağlayacak etkinliklere ve ortamlara gereksinim duyarlar. Çocukların STEM alanlarını bütünleştirerek bilim öğrenmelerinin sağlanması açısından öğretmenlerin bu uygulamayı öğrenmeleri önem kazanmıştır. Bu faaliyet; Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin Erken Çocuklukta STEM Uygulamaları ve Müfredata Entegrasyonu hakkında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenmiştir. Türkiye'deki okul öncesi müfredatı ve STEM eğitiminde bazı ortak ilkeler benimsenmiştir. STEM eğitimiyle uyumlu olan bu ilkelerin okul öncesi eğitim programı içeriğine ne ölçüde yansıdığı sorusuna bir yanıt bulmak amacıyla bu eğitim planlanmıştır. 

Okul Tabanlı Mesleki Gelişim Semineri çalışmaları kapsamında yapılan bu seminerde; Öğretmenlerin, iyi planlanmış STEM deneyimleri, çekirdek kavram ve becerilere sahip olma, çocukların teorilerini keşfetmelerine ve yansıtmalarına izin vererek etkili öğrenme deneyimi oluşturabilme, Türkiye'deki okul öncesi müfredatı ve STEM eğitiminde bilgi sahibi olma, STEM Uygulamaları hakkında bilgi sahibi olma, Erken Çocuklukta STEM uygulamaları ve faydalarını içselleştirme ve 5 E Modeline göre etkili STEM planı hazırlama konusunda bilgi edinmiş ve çeşitli uygulama örnekleri gerçekleştirerek tecrübe kazanmışlardır.

5 gün süren eğitimin sonunda öğretmenler, kendilerini geliştirmek istedikleri konularda eğitim alma istek ve taleplerini Eğitim Merkezi Müdürüne bildirmişlerdir.

Eğitim Merkezi Müdürü Nuriye ÜNAL, katılım sağlayan öğretmenlere teşekkürlerini bildirmiş ve Eğitimi gerçekleştiren Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya öğretmeni Zeliyha ÇELİK ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Sorumlusu Emine COŞKUNTÜRK’e hediyelerini takdim etmiş ve şükranlarını sunmuş sonrasında eğitim sona ermiştir.










Sakarya Hendek eğitim ilçe milli eğitim müdürlüğü il milli eğitim müdürlüğü Yenimahalle Anaokulu erken çocukluk eğitimi