Yaşar Coşkun'a 16 yıl hapis!

TAKİP ET

Mahkemece alınan karar sonucunda sanık Yaşar C. 16 yıl 3 ay, Asiye A., Aslı B., Erşan Ö. 6 yıl 8 ay, Hasan Ali V. 12 yıl 8 ay, Ali Rıza C. 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaşar Coşkun'a 16 yıl hapis!
3 Temmuz 2020’de Hendek İlçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin ise yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasına ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın sekizinci duruşmasında karar çıktı.
Hendek İlçesinde bulunan havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen paylamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında fabrika sahibi Yaşar Coşkun, Fabrika Müdürü ve Genel Ustabaşı Hasan Ali Velioğlu, Fabrika Müdürü Asiye Angın, Genel Ustabaşı Erşan Öztürk, İş Güvenliği Uzmanı Aslı Bozkurt, Sorumlu Personel Ahmet Çağrıcı ve Fabrika Sahibinin babası ve ortağı Ali Rıza Ergenç Coşkun hakkında hazırlanan 7 sayfalık iddianame Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiş ve sanıklar yargılanmaya başlamışlardı.
KARAR ÇIKTI
Davanın sekizinci duruşması Ferizli ilçesindeki Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri salonunda başladı. Duruşmaya, tutuklu yargılanan fabrika sahiplerinden Yaşar C. ile Hasan Ali V, tutuksuz sanıklar fabrika sahiplerinden Ali Rıza Ergenç C. ile Erşan Ö, Asiye A, Aslı B. ve taraf avukatları hazır bulundu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile bazı illerin baro başkanları da müşteki avukatları kısmında yer aldı. Duruşmada her iki taraf avukatlarından son savunma ve son sözleri alan mahkeme heyeti kararı açıkladı. Buna göre mahkemece alınan karar sonucunda sanık Yaşar C. 16 yıl 3 ay, Asiye A., Aslı B., Erşan Ö. 6 yıl 8 ay, Hasan Ali V. 12 yıl 8 ay, Ali Rıza C. 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 

sakarya hendek hendek belediyesi havai fişek fabrikası patlama mahkeme yaşar coşkun adliye