UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPTIĞI TESPİT EDİLEN 60 KİŞİ TUTUKLANDI!

TAKİP ET

Uyuşturucu Ticareti yaptığı tespit edilen 60 kişi tutuklandı. Uyuşturucu kullanmanın cezası 2 yıldan 5 yıla kadar, ticaretini yapanların cezası ise 10 yıldan 22,5 yıla kadar değişiyor.

HENDEK'TE UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KURUTMAK İÇİN 2023 YILINDA HER HAFTA UYUŞTURUCU OPERASYONU YAPILDI!

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığıyla yapılan işbirliği sayesinde 2023 yılında Uyuşturucu Kullanma ve Bulundurma Suçundan 609 kişi hakkında, Uyuşturucu Ticareti Suçundan 180 kişi hakkında soruşturma yürütüldü.

Uyuşturucu Ticareti yaptığı tespit edilen 60 kişi tutuklandı. Uyuşturucu kullanmanın cezası 2 yıldan 5 yıla kadar, ticaretini yapanların cezası ise 10 yıldan 22,5 yıla kadar değişiyor. 2024 yılında da gençlerimizi ve toplumu bu zehirden kurtarmak için uyuşturucuyla mücadele artarak devam edecek.

Uyuşturucu Kullanan kişileri bağımlılıktan kurtarmak için Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi gereğince 2 yıla kadar denetim ve tedavi de uygulanıyor. 
1 yılın üzerinde hapis cezası alan bir kişi memur olamayacağından gençlerimizin geleceklerini kendi elleriyle karartmaması için çok dikkat etmeliler. Uyuşturucu Kullanan kişiler resmi makamlarca haber alınmadan önce kendi istekleriyle tedavi olmak için başvurduğunda TCK m.192 gereğince HİÇBİR CEZA VERİLMİYOR. Bu nedenle bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere kanun kolaylık sağlıyor. 

Uyuşturucu ile mücadelede ailelere de büyük iş düşüyor. Aileler çocuklarının arkadaş çevresini ve nerelere gittiğini iyi takip etmeliler. Bağımlı olduktan sonra çocuğunu kurtarmak hiç kolay olmadığından en başta buna bulaşmadan tedbir almalılar.

uyuşturucu bağımlı uyuşturucu ticareti emniyet müdürlüğü jandarma hendek cumhuriyet başsavcılığı uyuşturucu kullanma uyuşturucu bulundurma türk ceza kanunu 191.madde denetim tedavi tck m.192 tedavi başvurusu