TÜGVA Sakarya'dan Gençlere Baristalık Eğitimi

TAKİP ET

TÜGVA Sakarya’dan Gençlere Baristalık Eğitimi

Yeni Nesil Gençlik Vakfı sloganıyla hareket eden Türkiye Gençlik Vakfı Sakarya Temsilciliği gençlerle birlikte yeni nesil aktiviteler yapmaya devam ediyor. TÜGVA Sakarya, şehrin gençleri için yenilik sayılabilecek bir uygulama geliştirdi. Bu çerçevede kahve içmeyi seven ve kahvenin yapımını merak eden gençler Cups&Clouds’ta bir araya geldi. Kahvenin tarihi, kahvenin hikayesi ve dünya kahveleri hakkında konuştular. Ardından baristalık eğitimi alarak kendi kahvelerini yaptılar.

Biz Türkiye’nin ilk Yeni Nesil Gençlik Vakfıyız

TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci “Biz Türkiye’nin ilk Yeni Nesil Gençlik Vakfıyız. Gençlerin psikolojik durumları, gelecek kaygıları, sosyalleşme becerileri, milli ve manevi değerleri konusunda faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla bizim temel hareket noktamızı gençlerin gündemi oluşturuyor. Gençlere fayda sağlamak onlara destek olmak istiyorsak öncelikle onların gündemlerini bilmek, günlük hayatlarını görmek ve düşüncelerini anlamak gerekiyor. Biz bunu yapmaya gayret ediyoruz. Buradan hareketle telefon fotoğrafçılığı, mobil video montaj atölyesi, baristalık eğitimi gibi projeler üretiyoruz. Hepimiz sosyal medyadayız, hepimiz telefon kullanıyoruz. Ayrıca sosyalleşmek için artık ikinci nesil üçüncü nesil diye kendi içerisinde ayrımlara giden kafeleri tercih ediyoruz. Gençler arasında ciddi bir kahve merakı söz konusu. Biz de buradan hareketle bir baristalık eğitimi düzenlemeye karar verdik. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen Cups&Clouds’un katkılarıyla da bu program adeta bir kahve akademisine dönüştü.” dedi. Sosyal medya hesapları aracılığıyla duyurusu yapılan ve 8 kişilik kontenjana sahip olan program için yüzlerce genç başvurdu. Çekilişle seçilen 8 genç, kahvenin hikayesini dinleyip kahve yapımını öğrendiler. Kendi elleriyle kahvelerini yapan gençler “Biz içtiğimiz kahvenin ne olduğunu bugün öğrendik. Sürekli tükettiğimiz kahveyi artık yakından tanıyoruz. Bundan böyle daha sağlıklı kahve tüketeceğiz.” dediler.

Kahve Köklü Bir Geleneğe ve Köklü Bir Geleceğe Sahip

Kahve konusunda gençlere eğitim veren Cups&Clouds Coffee/Bakery Shop operasyon direktörü Ahmet Özel “Kahve müthiş bir endüstri. Dünyada kahve tüketimi oldukça yüksek. Özellikle Finlandiya’da kahve tüketimi kişi başına yıllık 12 kilo civarında. Ülkemizde bu oran yedi yıl önce yaklaşık 150 gramdı ancak bugün kişi başı yıllık tüketimimiz bir kiloya ulaştı. Tüketim oranımız her geçen gün artıyor. Özellikle gençler kahveyi çok tüketiyor. Günlük tüketim alışkanlıklarımızın arasına giren ve doğrudan sağlığımızı etkileyen bir içeceğin layıkıyla hazırlanmış olması önemli. Bu anlamda gençlerin kahveyi ve hazırlanma aşamasını bilmeleri ve tercihlerini buna göre şekillendirmeleri gözardı edilmemeli. Biz firma olarak sağlıklı ve lezzetli kahve yapmanın yanı sıra kahvenin tanıtılmasını da çok önemsiyoruz. Bu sebeple kahvenin keşfinin, dünya turunun, kahve ağacının, çekirdeklerinin, yöresel farklılıklarının, kavrulmasının, öğütülmesinin ve muhafaza edilmesinin anlatıldığı; kahve yapmanın doğrudan tecrübe edildiği eğitim programları düzenliyor, bu tip programlara destek oluyoruz.” dedi. Cups&Clouds markasının Türkiye pazarına İstanbul Havalıma şubeleriyle girdiğini belirten Özel İstanbul şubesinden sonra Anadolu’daki ilk şubelerinin de Sakarya Cadde54’te açıldığını ifade etti. Yoğun başvuru sonrası eğitim şartları gereği 8 kişilik kontenjanla sınırlı olan eğitim programı belli periyotlarla devam edecek. Programın detayları ve sonraki eğitim takvimleri TÜGVA Sakarya’nın sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.



sakarya sakarya büyükşehir belediyesi barista eğitim tügva sakarya tügva