Toprağın bereketini ve çiftçilerimizin emeğini koruyalım

TAKİP ET

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ; ''Bizler ülkemizin tarımına ve çiftçilerine hizmet eden bir kurumun mensupları olarak çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, çiftçilerimizin üretimde kalması için her türlü tedbirin ivedilikle alınmasını talep ediyoruz'' dedi.

Toprağın bereketini ve çiftçilerimizin emeğini koruyalım

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü yaptığı yazılı açıklama ile kutladı.

‘‘Bizler ülkemizin tarımına ve çiftçilerine hizmet eden bir kurumun mensupları olarak çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, çiftçilerimizin üretimde kalması için her türlü tedbirin ivedilikle alınmasını talep ediyoruz’’ diyerek globalleşen dünyada farklı meslekler ön plana çıksa da tarım sektörü ve çiftçiliğin asla ölmeyeceğine dikkat çekti.

Tarım ve çiftçi olmadan karnımız doymaz.

Küresel iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışı, yetersiz gıda üretimi, artan yoksulluk ve de azalan küçük işletmelerin tüm ülkeleri endişelendirmeye başladığını belirten Başkan Genç: “İnsanı insan yapan beslenme gereksinimi, tarım olmadan karşılanamaz, tarım da çiftçi olmadan sürdürülebilir ve kalıcı olamaz. Sanayi, hizmetler, turizm sektörleri istediği kadar büyüsün, tarım ve çiftçi olmadan karnımız doymaz .”dedi.

Tarım öncelikli politika alanımız olmalıdır

Tarımın öncelikli politika alanımız olması gerektiğini söyleyen Mustafa Genç “Bugün, tüm dünya çiftçilerinin emeğine ve katkısına saygı duyarak, çiftçiliğin önemini bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye geleceğini kurgulamak, çiftçiliği yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve sürdürülebilir kılmak için; gençlere, kadınlara, yetişkinlere, teknoloji kullanımına, kırsal işletmelere, örgütlenmeye, yatırım desteğine, sosyal sermayenin geliştirilmesine yönelik alanlarda strateji geliştirmek durumundadır. ”dedi.

Türkiye geleceğini kurgulamak, çiftçiliği yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve sürdürülebilir kılmak için; gençlere, kadınlara, yetişkinlere, teknoloji kullanımına, kırsal işletmelere, örgütlenmeye, yatırım desteğine, sosyal sermayenin geliştirilmesine yönelik alanlarda strateji geliştirmek durumundadır. ”dedi.

Sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız

Başkan Genç son söz olarak “ülke sorunlarına çözüm üretme konusunda kendisini sorumlu ve görevli hissedenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Tarım sektörünün mensupları olarak, yüklenen bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bu özel günde, tüm çiftçilerimizi kutlarken, toprağın bereketini ve çiftçilerimizin emeğini korumak için birlikte çalışmaya devam edelim. ”ifadelerine yer verdi.

sakarya borsa ticaret sakarya ticaret borsası çiftçi 14 mayıs dünya çiftçiler günü başkan mustafa genç mesaj