TMO Fındık Alım Merkezinde işler neden ağır gidiyor?

TAKİP ET

TMO Fındık Alım Merkezinde Personel azlığı şikayeti var. Ürününü TMO'ya teslim eden üreticiye teslim ettiği fındığın randımanı söylenmiyor. Üretici randıman konusunda bilgilendirilmiyor. TMO Fındık Alım Merkezine masa kuran Denizbank, üreticiyi kendisine çekmek için kısa sürede parasını vereceğini ve hesap açtırmasını istiyor. Üreticinin kafasını karıştıran bankalara neden müdahale edilmiyor?

TMO FINDIK ALIM MERKEZİNDEN İLK ŞİKAYETLER GELDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan TMO, fındık alımlarına başaldı.

Fındık fiyatının 52 TL olarak açıklanması, fındık üreticilerinde büyük heyecan yarattı. Her ne kadar fındık fiyatı 52 TL olarak açıklansada Tüccar alımlarında fiyat çok aşağıya düştü. Tüccar 42 TL' den fındık sezonunu açtı. 

Fiyatların düşmesinden endişe duyan üretici, TMO'nun 52 TL'den fındık alımına bel bağladı. 

Bahçelerin hasadını tamamlayarak ürününü patoza veren ve ardından fındığını kurutan üreticilerin TMO'ya ilgisinin ise ilk gün oldukça fazla olduğu gözlendi.

TMO fındık alımına Sakarya'da başladı. Başka illerdeki durum bilinmiyor, fakat fındık alımı konusunda Sakarya'dan ilk şikayetleri aldık. bize ulaşan şikayetler;

- Sabahın erken saatlerinde TMO fındık alım merkezi kapısında nöbet tutmaya başlayan üretici, işlerin ağır ilerlemesinden şikayetçi. Koskoca fındık alım merkezinde 2 kişi çalışıyor. Bu yüzden işler ağır ilerliyor. Personel azlığı şikayeti var.

- Ürününü TMO'ya teslim eden üreticiye teslim ettiği fındığın randımanı söylenmiyor. Üretici randıman konusunda bilgilendirilmiyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Bankalarla mücadelesine, yaşadığımız ekonomik krizde şahit olduk. Bu duruma şahit olduk olmasına, fakat TMO Fındık Alım Merkezine masa kuran Denizbank, üreticiyi kendisine çekmek için kısa sürede parasını vereceğini ve hesap açtırmasını istiyor. Üreticinin kafasını karıştıran bankalara neden müdahale edilmiyor?

Üreticiler TMO'nun devrede olmasından memnun, fakat fındık alım işinin taşören olarak bir firmaya verildiği söyleniyor. Yaşanılan sıkıntıların bu yüzden çıktığını düşünüyor. Üreticiler yaşanılan aksaklıklardan ötürü daha ilk günlerde TMO konusunda güven kaybı yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, fındık fiyatı açıklaması sonrası fındık üreticileri bu fiyata çok sevindi. İnşallah TMO bu sevinci üreticinin kursağında bırakmaz!

 








Sakarya Hendek Erenler Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık Alım Merkezi fındık denizbank Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık taban fiyatı fındık piyasası