TAŞ OCAĞI KONUSUNDA ALİ İNCİ'NİN ÜSTÜNE ÇAMUR SIÇRADI!

TAKİP ET

Yeni bir alan için kiralama bedeli, neden 28 Mayıs seçimleri günü yattı. Orman İşletme Müdürlüğü saha teslim işlerini seçimlerden hemen sonra yapması tesadüf mü? Kızanlık köyü iki fay hattı arasındaysa, fay hattına ve yerleşim alanına yakın olan bölgelere taş ocağı ruhsatı veriliyor mu?

TAŞ OCAĞI KONUSUNDA ALİ CENGİZ OYUNU!

Kızanlık mahallesi muhtarı Haydar Çamur, mahallesindeki taş ocağı ile ilgili açıklama yaptı. Muhtar yaptığı açıklamada; mahallesinde bulunan taş ocağının uzun bir zamandır faaliyet göstermediği, fakat Ali İnci'nin milletvekili seçilmesinin sabahında, taş ocağının faaliyete geçtiğini ve taş ocağının doğaya, suya, toprağa ve havaya zarar verdiğini söyledi.

Muhtar Haydar Çamur, taş ocağının fay hattına yakın olduğunu ve mahallesinden 2 fay hattının geçtiğini, söyledi.

Muhtar Haydar Çamur, Kızanlık köyünün doğal güzelliğinin bozulmaması için, uzun süredir kapalı olan, fakat 14 -28 Mayıs Seçimleri sonrası açılan taş ocağının doğaya verdiği zararlara dikkat çekmek istedi.

MUHTAR HAKLI MI? TAŞ OCAĞININ RUHSATI VAR MI?

Bu zaman kadar araştırmadan, haberin doğruluğuna inanmadan ve taraflı olarak hiç bir haber yapmadım. Hele söz konusu tabiat ana olunca, akan sular durur.

Orman İşletme Müdürlüğünden aldığım bilgiler; Taş ocağının izninin Şubat ayında Genel Müdürlük tarafından onaylanmış olduğu, izin bedellerinin yatırılması ve taahhütname senedinin 28 Mayısta İşletme Müdürlüğüne verilmesinin müteakip 2 Haziran'da sahanın yer teslimi İNCİ Gruba yapılmış. 

İzin işlemi, bütün kurumlardan uygun görüşler alındıktan sonra Orman İşletme Müdürlüğü izin veriyor. Eksik kurum görüşü varsa zaten başvuru kabul edilmiyor.

Başvuru ve izin tarihine baktığımızda, muhtar Haydar Çamur'un haklı olduğunu görüyoruz. İNCİ Grup, kendini taş ocağının ruhsatının olduğunu, fakat kendilerinin orman işletmeden kiralama yoluyla taş ocağına yakın yeni bir yer kiraladıklarını söylüyor.

İNCİ Grup, önceki yıllarda bu şekilde kiralama hatta yeni bir taş ocağı ruhsatı için müracaatlar yaptı. Bu müracaatlar hep geri çevrildi. Ne hikmetse 28 Mayıs 2023 günü izin bedelleri yatırılıp, ruhsatlı taş ocağı bölgesinde çalışmalar başladı.

Ruhsatı olan taş ocağı neden uzun süre kapalı tutuldu?

Yeni bir alan için kiralama bedeli, neden 28 Mayıs seçimleri günü yattı?

Orman İşletme Müdürlüğü saha teslim işlerini seçimlerden hemen sonra yapması tesadüf mü?

Kızanlık köyü iki fay hattı arasındaysa, fay hattına ve yerleşim alanına yakın olan bölgelere taş ocağı ruhsatı veriliyor mu?

Maraş'ta yaşanan asrın felaketi depremlerde yıkılan binaların da ruhsatları vardı. Bu bölgede bu kadar yıkıcı bir depremin olacağı önceden bilinseydi, belki de o ruhsatların büyük bir bölümü iptal edilecekti.

Bizim başımıza kötü bir şey gelmeden, doğruları göremiyoruz. Empati yapmayı bile beceremiyoruz. Kızanlık mahahallesinde yaşasaydık, muhtar Haydar Çamur'u mu yoksa çiçeği burnunda milletvekili Ali İnci'yi mi desteklerdik?

Doğruları görmemek için gözlerimizi kapatıyoruz!

Gerçekleri duymamak için kulaklarımızı tıkıyoruz!

Doğruları söylemesin diye, dilimize kilit vuruyoruz!

Lafın kısası, 3 Maymunu iyi oynuyoruz!

Taş ocağına verilen izne gelince, orman işletme müdürlüğü verdiği bilgilerle, muhtar Haydar Çamur'u doğruluyor. Taş ocağı bölgesinde seçimlerden çok kısa bir süre sonra çalışma yapılması için izin veriliyor.

Ali İnci'nin milletvekili seçilir seçilmez, İNCİ Grubun bu izni alması, sadece muhtar Haydar Çamur'un değil, tüm Kızanlık köyü halkının kafasını karıştırdı.

Hatta çıkan haberlerle Türkiye'nin aklı karıştı!

AHMET ÇİLECİ'YE GÖRE MAHKEME SONUÇLANMIŞ!

Bizim Hendek Haber Sitesi editörü Ahmet Çileci'ye göre jet hızıyla mahkeme kurulmuş ve mahkeme Ali İnci'yi haklı bulmuş. Taş ocağı haberini yayınlayan haber siteleri haberleri kaldırmış.

Ahmet Çileci, bizim de ismimizi vererek, Hendek Gerçek haber Sitesinden haberi 20-06-2023 tarihinde kaldırdığımızı yazmış. Ben, taş ocağı haberini Hendek Gerçek haber Sitesinden kaldırmadım. Her gün 10 dan fazla haber yaptığım için, haber bayatlayarak arkalara düştü.

Adamlar mahkeme kurmuşlar ve hakim cübbesi giyerek kararı vermişler. Bir de dezenformasyon yasasından bahsederek bu yalan haberi yapmışlar. 

Bu haber ahlaksızca yapılmış yalan bir haberdir. Bunun adı yargıya yön vermeye çalışmaktır!

Her şeye rağmen ben, adalete güveniyorum!

Mebus Ali İnci ile 5-6 yıl önce yaşadığım bir tartışmada, kendisinin savcı-hakim olduğunu söyleyerek güç gösterisi yaptı, fakat her zaman güvendiğim adalet verdiği kararla, Mebus Ali İnci ile Gazeteci Orhan Topçu'nun adalet karşısında eşit olduğunu gösterdi.

AHMET ÇİLECİ'NİN HABERİ: HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

"Bahse konu olan haber hakkında, Ali İnci’nin avukatlarınca  muhtar hakkında YALAN BEYANDA BULUNMAK, İNSANLARI KIŞKIRTMAK nedeni ile Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına suç durusunda bulunuldu.

Ayrıca haberi yayınlayan mevkuteler, internet haber siteleri  hakkında da yayın durdurma, haberi kaldırma  ve tekzip edilmesi yönünde  hukuki işlem başlatıldıı.

   Bilindiği üzere bu haberi yayınlayan  ilçemizde  mevkute çıkartan GERÇEK HABER gazetesinin imtiyaz sahibi Orhan Topçu idi ve dün itibarı ile haber internet sitesinden kaldırıldı."

Gazeteci gerçekleri yazarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmelidir. Ahmet Çileci bu yalan ve taraflı haberi için, Hendek kamuoyundan özür dilemelidir.

taş ocağı hendek hendek gerçek haber ali inci kızanlık köyü muhtar haydar çamur yargı adalet savcı hakim orman işletmesi müdürlüğü orman genel müdürlüğü taş ocağı izni ruhsat