Söz verilip, çürümeye terk edilen 3 Milyon Dolarlık okul...

TAKİP ET

4 dönem üst üste başkan seçilen Ali inci'nin söz verip de yapmadığı projeleri yazmaya devam ediyoruz.  Bugün, 3 Milyon Dolar harcanarak, yarım bırakılan SABRİ ÜLKER MYO Projesini yazıyoruz.

SIRADA SABRİ ÜLKER MESLEK YÜKSEK OKULU VAR!
Belediye başkanlarının söz verip de yerine getirmediği projeleri yazmaya devam ediyoruz. Eski başkanlar Ali İnci, İrfan Püsküllü ve yeni başkan Turgut Babaoğlu'nun söz verip de yapmadığı projeleri yazacağız.
4 dönem üst üste başkan seçilen Ali inci'nin söz verip de yapmadığı projeleri yazmaya devam ediyoruz.  Bugün, 3 Milyon Dolar harcanarak, yarım bırakılan SABRİ ÜLKER MYO Projesini yazıyoruz.
ÜLKER'DEN 5 MİLYON TL (3 MİLYON DOLAR) ALIP, OKULU ÇÜRÜMEYE TERK ETTİLER.
Sabri Ülker MYO 18 Şubat 2013 tarihinde atıldı. Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksek Okulu’nun temelinin atılmasının üzerinden 9 yıl geçti. Sabri Ülker MYO'nun yapımı için Ülker Gurubundan 2013 yılında 5 milyon TL verildi. 2013 yılında dolar kuru ortalaması 1.8 TL idi. Ülker gurubu 5 milyon TL'yi verdi, fakat okul 9 yılda bitirilmeyerek adeta çürümeye terk edildi. Dönemin belediye başkanı Ali İnci, kendisine yakın Hendekli bir Firmaya ihaleyi verdi. Ülkerden paralar alındı, fakat okul bir türlü bitirilmedi. 
SABRİ ÜLKER MYO PROJESİNDE NELER VARDI?
Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksek Okulunda 3000 öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyordu
​​​​​​Toplam 17,100 m2 alan üzerine yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksek Okulu’nun yeni kampüsü toplam 5 blok ve 15.300 metrekare kapalı olana sahip olacak. Diğer taraftan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksek Okulunda oluşturulacak olan laboratuvar atölye ve diğer donanımlarda Organize Sanayi bölgesinin hizmetine açık tutulacaktı.
9 YILDA HENDEK NELER KAYBETTİ?
9 yıldır çürümeye bırakılan Sabri Ülker MYO bitirilseydi bugüne kadar o okulda binlerce öğrenci okuyacaktı. 2.OSB başta olmak üzere diğer Organize Sanayi Bölgelerine kalifiye eleman yetişecekti. Okul sayesinde ilçe esnafı kazanacaktı. Okul sayesinde ilçe ekonomisi canlanacaktı. Hendek ilçesi 9 yılda çok şey kaybetti.



sabri ülker ülker yıldız holding ali inci 2.Osb üniversite meslek yüksek okul zeki toçöğlu mustafa büyük vali büyükşehir belediye başkanı sakarya hendek gerçek haber hendek belediyesi hendek