İnşaatın temelinden belediye başkan yardımcısı çıktı!

TAKİP ET

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısının babasına imar konusunda ayrıcalık yapıldı mı? İnşaatın olduğu bölgeye bitişik nizam ne zaman verildi?

MALİ İŞLER VE İMAR İŞLERİ

Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı, imar işlerine de karışmaya başladı. Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısının ismi, imar işlerinde geçmeye başladı. Başkan Yardımcısı Dilaveroğlu'nun adı, babasının yaptırdığı inşaat için geçiyor. Babasının yaptırdığı İnşaatla ilgili konuşanlar, Hendek Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünü töhmet altında bırakıyor.

SİYASETÇİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİREN İNŞAAT!

Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısının babasının yaptırdığı inşaat, Cumhur İttifakı Belediye Başkan aday adayı Ali Kemal Sofu'nun babasının müteahhit olarak 23 yıl önce  yaptığı binayla sınır komşusu. Müteahhit Ahmet Sofu yeni inşaat ile ilgili; "Ben o binayı yaparken, Haritacı ölçüm yaptı. Haydar Dilaveroğlunun kapısına sınır için kazık vurduk. Kazık sonrası kendisiyle bozuştuk Daha sonra biz o davalı yeri bırakarak, kendisine 2 metre bizim arsadan ona yer bıraktık. İnşaata başlarken yoldan ve bizim arsadan 3 ve 5 mt çekmeliydi. O bu çekmeleri yapmayıp, yola da, bizim binaya da bitişik temel attı. Orası bitişik bir yıl önce olmuş. Kanunen orası bitişik olamaz,  olsa da bizim 2 metre yerimiz var onların inşaat temelinde. Bu inşaatta haksızlık var" diye konuştu.

Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısının babasının inşaat komşusu olan binadaki tapu sahipleri inşaatı durdurmak için, Hendek Belediyesine dilekçe yazmışlar. Yazılan dilekçeye rağmen inşaat devam ediyor. 

Belediyeye yazılan dilekçe sonrası mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Adem Dilaveroğlu onlara; siz benim binamı bırakın kendi binanızı kurtarın. Yıkım kararı çıkarttım binaya. Üsülsuz yapılmış binanın Ruhsat ve iskan yok, diye konuşmuş.

Bu konuşma üzerine tapu sahipleri müteahhiti aramış ve olanları anlatmış. Müteahhit onlara; herşeyimiz resmi izinli. Karayollarından ve belediyeden Iskan ile ruhsatla ilgili her şeyimiz var. Sizi başkan yardımcısı korkutuyor, diye cevap vermiş.

Bu anlatılanlardan yola çıkarak, belediye yönetimine soruyoruz;

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısının babasına imar konusunda ayrıcalık yapıldı mı?

İnşaatın olduğu bölgeye bitişik nizam ne zaman verildi?

Başkan Yardımcısı Adem Dilaveroğlu'nun babasının inşaatıyla ilgili harita mühendisleri tekrar ölçüm yapacak mı?

Temel atılırken yoldan çekmeler doğru yapıldı mı?

Başkan yardımcısı Adem Dilaveroğlu'nun söylediği gibi inşaata komşu olan binanın ruhsat ve iskanı var mı? 

Belediye Başkanlığı Seçimlerine 246 gün kala imarla ilgili bu tür hadiselerin yaşanması başkan Babaoğlu'na zarar veriyor. Mali İşler Müdürü Adem Dilaveroğlu'nun bu tür davranışları, Başkan Babaoğlu'nun gücünü düşürüyor.

Önce esnafla yaşanan sıkıntılar. Daha sonra Fen Lisesine abisinin müdür olarak atanması. Şimdi de babasının yaptığı inşaatta ki imar işleri!

Muhalefetin çalışmasına gerek yok. Başkan Babaoğlu'nun yanındakilerin yaptıkları Onun gözden ve gönülden düşmesine yetiyor!!!

hendek belediye hendek belediyesi başkan babaoğlu mali işler imar işleri imar işleri müdürlüğ başkan yardımcısı inşaat