SİMDER 28 ŞUBAT PROGRAMI DÜZENLEDİ

TAKİP ET

SİMDER 28 Şubat Programı Düzenledi
28 Şubat Post Modern Darbesini Kınamak aradan 25 yıl geçtikten sonra da bu zihniyetin hala yaşadığını bildiğimiz ve her tür darbenin karşısında olduğumuzu deklare etmek ve 
28 Şubat darbesini genç kuşaklara da unutturmamak için Sakarya İmam Hatipliler derneği (SİMDER) “28 Şubat İnanca ve Özgürlüğe Darbe” programı düzenledi.
Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Ensar Kahraman’ın
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ÖNDER 2022 şiarı  “Adalet ve Merhamet” filmi ile devam etti. 
Programın açılış konuşmasını programın içeriğini hazırlayan ekibi yöneten GençSimder başkanı İlyas Çetinnar yaptı.
SİMDER başkanı Yahya Bakır yaptığı konuşmada, Genç kuşaklarımız ülkenin yakın tarihini bilsinler, ibret alsınlar ve bu karanlık planlara karşı her an uyanık olsunlar diye elimizden geleni yapacağız.
Bugün yüksek sesle haykırıyoruz; yüksek puanla üniversiteyi kazandığı halde başörtüsü taktığı için okuma hakkını elimizden alanlara hakkımızı helal etmiyoruz!
Konusunda ehliyetli olmasına rağmen sadece sakalı var diye işsiz bırakılanlara sebep olanlara hakkımızı helal etmiyoruz.
İmam Hatiplilere, Diyanet’e ve dindar kesime yıllarca kin kusanlara hakkımızı helal etmiyoruz.
Katsayı uygulaması ile zulm edenlere, üniversite okuma hakkımızı elimizden alanlara hakkımızı helal etmiyoruz.
İHL’lerin,ortakesimlebağınıkoparmakiçin 8+4 gibi saçma sapan bir modeli uygulayarak İmam Hatiplerin önünü kapatanlara hakkımızı helal etmiyoruz
Sırf dini vecibelerini yerine getirdikleri için binlerce mütedeyyin TSK mensubunu ve kamu çalışanını fişleyerek ihraç ettiren anlayışa hakkımızı helal etmiyoruz.
On binlerce aileyi işsiz ve aşsız bırakan anlayışa hakkımızı helal etmiyoruz.
Bu anlayışla Dünya’da helalleşmemiz mümkün değildir, hesaplaşma hak divanında olacak ve zalimler hak ettiğini bulacaktır.
Biz, ülkemize, milletimize, gençlerimizin ferasetine ve yarınların güçlü Türkiye’sine inanıyoruz, dedi. 
 Programa misafir olarak katılan ÖNDER Genel Başkan Yardımıcısı Sabahattin Yamak, yaptığı konuşmada maalesef ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen sürecin  bin yıl süreceğini ifade edenler oldu ama milletimizin iradesi sayesinde on yıl içinde tarihin tozlu rafları arasında yerini almıştır, dedi.  
28 Şubat zulmünü  kınadığını ifade ederken, geleceği inşa edecek gençlere güvenen SİMDER yönetimini tebrik ediyorum dedi.
GençSimder tiyatro ekibinin sahnelediği 28 Şubat zulmunu anlatan gösteri salonu tıka basa dolduran izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.  
Adapazarı Kültür Merkezi’nde  (AKM) düzenlenen programa;
Ferizli Belediye Başkanı Ismail Gündoğdu
Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün 
Sakarya İl Mili Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı
Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy
ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Yamak AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcıları Ömer Aslan ve Mükerrem Koç 
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Rahmi Can Şeşen, Okul müdürleri, öğrenci velileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

sakarya imam hatip dernek 28 şubat program simder