Mecliste "Sermayenin yanında değil, halkın yanında olalım" gerginliği.

TAKİP ET

Meclis Üyesi Adem Sefa ile Muhtar Adem Demir'in Meclis konuşması haberin içinde...

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINDA SERMAYENİN YANINDA OLMAYALIM GERGİNLİĞİ!

Nisan Ayı Meclis Toplantısına Büyükdere Mahallesi Muhtarı Adem Demir ve mahalle sakinleri katılarak, mahallelerindeki imar sorununu dile getirdiler.

Mahalle sakinleri söz alarak, "43-44-18 Parselleri hakkında belediye karar alırken, halkın çıkarlarını düşünmesi gerekiyor. Biz bu parsellerde bir statü değişikliği istemiyoruz. Yapılacak statü değişikliği halkın zararına olacaktır. Plan tadilatının yapıldığı 44. Parsel fabrikanın altındadır. Bu plan tadilatıyla fabrikanın altıda kurtarılmak istenmektedir. Gerekli şahıs en yakın çevresine bile orada güneş panellerinin kurulacağını söylemiştir. Kanunları ufacık bile bilen bir insan orada güneş panellerinin koyulmayacağını bilmektedir. O söylenen küçük yalan sadece fabrikayı genişletmek amaçlıdır. Biz buna karşıyız. Deprem zamanı millet fellik fellik konut arazisi ararken, biz konut arazilerimizin park aeazilerimizin fabrika alanına dönüşmesini kesinlikle istemiyoruz ve karşıyız" diye konuştu.

Av. Ahmet Ay, konuşma sonrası araya girerek Durak Fındık mı? diye sordu. Başkan Babaoğlu; hayır Sarılar Fındık. Sarılar fındığın yan tarafındaki kendilerine ait olan alan için konuşuyorsunuz, dedi.

Başkan Babaoğlu, bu konuyu biliyorum ve size bilgi vermek için evinize kadar geldim. Yasal bir hakkınız olarak, bizim haksızlık yaptığımızı düşünüyorsanız, bir avukatla görüşerek belediyemize itiraz dilekçelerinizi verin. Bizim varsa haksız durumumuz, sizin yanınızda dururuz, dedi.

Bize bu talepte bulunanlar sizin gibi Hendek'te yaşayan insanlar. Onlar ilk önce sizler gibi büyükşehirden 1/5000 ölçeğine talepte bulundular, biz de 1/1000 liğini yapıyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olarak talepte bulundular. biz vatandaşlarımıza eşit davranmalıyız. İki tarafında haklarını korumalıyız, dedi.

BAŞKAN BABAOĞLU: BUNDAN SONRA İZLEYİCİLER MECLİSTE KONUŞAMAYACAK...

Başkan Babaoğlunun konuşmaların uzaması üzerine, bundan sonra meclis toplantılarına ziyaretçiler alınacak, fakat bu şekilde diyologlara girilmeyecek. vatandaşlarımız şikayet ve sorunlarını belediyemizin ilgili birimlerine bildirerek, takipçisi olabilecek. Daha önce meclise gelip, nasılsa basında var, konuşup şov yapalım anlayışına müsaade etmeyeceğiz, meclisin bir çalışma düzeni var. Burada ilçenin sorunları ya da meclisten geçirelecek kararlar için hızlı ve dikkatimizin dağılmadan çalışma ahenginde olmamız gerekir. Vatandaşlarımızın bu sorunları konuşacağı yerler meclis değil. vatandaşlarımıza basın aracılığıyla,  bildiriyorum, dedi.

AHMET AY: SERMAYENİN YANINDA DEĞİL, HALKIN YANINDA DURALIM...

Ahmet Ay; bu konuda o y veren yöre halkınla gidip konuşuldu mu? Meclis olarak bunu donduralım, sermayaenin yanında duracağımıza, vatandaşın yanında duralım. Orası konut alanı. Fabrika yapılmış, bizim bölgeyede yakın. Bunun önüne geçemezsek, havamız, suyumuz kirlenecek. Bu konuda vatandaşları dinleyerek, diye konuşurken araya başkan Babaoğlu girerek, siz avukatlık yaparsınız o zaman, dedi. 

Ahmet Ay, ben avukatlık yapmıyorum, meclis üyesiyim, gelirlerse de yaparım. Ben birileri gibi DAVA toplamaya gitmem. Burada meclis üyeleri ile birlikte vatandaşın talebini dinledikten sonra oylama yapalım, dedi. Başkan Babaoğlu, oylama yapmayacağız, bu komisyona gidecek, komisyondan gelecek. dedi. Ahmet Ay, komisyona gitmeden donduralım, sermayenin yanında duracağımıza vatandaşın yanında duralım, dedi.

NOT: KONUŞMALARIN DEVAMI, HABERİN İÇİNDEKİ VİDEODA

MUHTAR ADEM DEMİR'İN KONUŞMASI VİDEODA

MECLİS ÜYESİ ADEM SEFA'NIN KONUŞMASI VİDEODA










hendek belediyesi hendek belediyesi melis toplantısı meclis üyesi başkan turgut babaoğlu ahmet ay adem sefa adem demir fabrika alanı konut alanı büyükşehir belediye