SAKARYA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ SAKARYA MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN BİLDİRİSİ

TAKİP ET

BASIN BİLDİRİSİ

Sahip olunan kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzeleri tanıtarak halkın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, kültürel peyzajı korumak bu değerlere sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla, Uluslararası Müzeler Konseyi (İCOM) tarafından tüm dünyada 18 Mayıs, “Müzeler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Kültürel değerlerimizin korunması, bir kültür ve eğitim yuvası olan müzemizin tanıtılması amacıyla, 18 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’ da Erenler Şehit Bülent Yutseven İHO Konferans Salonunda düzenlenecek olan programda “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” teması çerçevesinde İlimiz kültürel değerlerinin tanıtımı yapılacak, Erenler Yücel Ballık Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Geçmişe Uzanan El” adlı gösteriyle kültürel değerlerimizin önemi vurgulanacaktır.

Müzeler Günü kapsamında 16 Mayıs Salı günü Saat 10.00-11.00 arası Sapanca İlkokulunda, 23 Mayıs Salı günü, saat 14.00-15.00 arası Neva Koleji Okullarında Müdürlüğümüz Uzmanları tarafından “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah ” temalı İlimizin kültürel değerlerinin, tarihinin ve Sakarya Müzesinin tanıtıldığı konferans gerçekleştirilecektir. Müzeler Günü dolayısıyla Mayıs ayı boyunca Sakarya Müzesi bahçesinde eğitim etkinliği planlanan okullara Arkeolojik Kazı Eğitimi verilecektir.

SAKARYA VALİLİĞİ

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

SAKARYA MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜ

sakarya valilik kültür turizm il kültür turizm müdürlüğü sakarya valiliği basın bildirisi müzeler günü 18 mayıs sakarya müzesi sapanca ilkokulu neva koleji arkelojik kazı