SAKARYA MİLLİ İRADE TOPLANDI

TAKİP ET

Sakarya Milli İrade Topluluğu İşgalci Yahudilere karşı Filistinli kardeşlerimizin yapmış olduğu mücadeleyi destekliyor ve İşgal altındaki tüm Filistin toprakları özgür oluncaya dek bu mücadelenin destekçisi olacağımızı beyan ederiz.

SAKARYA MİLLİ İRADE TOPLANDI

Sakarya da Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesi ile oluşan Milli İrade Topluluğu 2023 Ekim ayı toplantısını İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesinde gerçekleştirdi.

07.10.2023 tarihinde Sakarya da aktif olarak faaliyet gösteren 41 STK’nın katıldığı toplantıda gündem olarak şu maddeler konuşuldu.

Namaz Buluşmaları Ailelerin Katılımıyla Düzenlenecek

Öncesinde yapılmakta olan namaz buluşmalarımız belirlenecek takvim ve periyod içerisinde bir Pazar günü sabah namazında belirlenecek camide ailenin tüm üyelerinin katılımına açık bir şekilde düzenlenme ve buna uygun bir şekilde organize edilmesine karar verildi.

Bu buluşmalarda özellikle halkımızın namaz ve cami merkezli buluşması, sosyalleşmesi ve kaynaşması gözetilmektedir. Ayrıca çocuklarımıza camiyi sevdirmek, ibadet bilinci kazandırmak, çocukluk anılarında cami ve cemaatin bulunmasını sağlamanın da toplumsal yapımızı korumak adına çok değerli bir eylem olduğu ifade edildi.

Ufuk Turu Toplantılarına Katılım Gösterilmesi

Konya sivil toplum kuruluşlarca icra edilen bu sene 16.sı düzenlenen “Ufuk Turu” toplantıları bu sene içinde 19-23 Ekim tarihlerinde Antalya/Alanya da “Ailemiz” üst başlığında düzenlenecektir. Bu toplantıya Sakarya Milli İrade Topluluğunu temsilen belli sayıda üyenin katılması, gözlem ve tecrübelerinin Kasım ayında da gerçekleştirilecek olan Milli İrade toplantısı için raporlaştırılmasına yönelik karar alındı.

Ders Kitaplarında Anlatım Diline Yönelik Düzenleyici Yönde katkıda Bulunulması

Dalgıç Yardımlaşma Vakfı'nın çabaları ve desteği ile hazırlanmış olan Tevhit dilli anlatım içerikli olan, Fen ve Biyoloji kitapların sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin öğrencilere tanıtılması ve öğretmenlerin bu kitaplardan yardımcı kitap olarak faydalanmaları tavsiye edildi.

Ayrıca; Sınır bölgemizde yaşananlar neticesinde yeni bir göç dalgası oluşursa bu konuda duyarlı olmak kadar hazırlıklı olmanın önemli olduğu vurgulandı. Mümkün olduğunca göç dalgasının sınır ötesinde karşılanabilmesinin önemi vurgulandı. Gerektiğin de kardeşlerimize yönelik olarak gereken desteklerin hayata geçirilmesinin altı çizildi.

Güncel Gelişme Olarak da Sakarya Milli İrade Topluluğu İşgalci Yahudilere karşı Filistinli kardeşlerimizin yapmış olduğu mücadeleyi destekliyor ve İşgal altındaki tüm Filistin toprakları özgür oluncaya dek bu mücadelenin destekçisi olacağımızı beyan ederiz. Filistin halkı ve Mescid-i Aksanın Özgürleşmesi yolunda yapılacak olan bütün eylemlere üyelerimizin, halkımızın destek olmasını talep ediyoruz.

sakarya sivil toplum kuruluşları milli irade topluluğu ilim yayma cemiyeti stk namaz cami cemaat namaz buluşmaları ufuk turu tevhid dili fen ve biyoloji işgslci yahudiler filistin mescidi aksa özgür filistin