Sahipsiz Hastane...

TAKİP ET

Hendek Güncel'in Genel Yayın Yönetmeni Cemil Tekin'in kaleminden Hendek Devlet Hastanesindeki eksiklikler....

SAHİPSİZ HENDEK'İN SAHİPSİZ HASTANESİ

Sürekli değişen bir kadrosu ve gelen doktorların da durmayıp tayinlerini istediği Hendek Devlet Hastanesi'nde sorunlar bitmiyor.

İlçemiz Hendek Devlet Hastanesi'nde sık sık yaşanılan sorunlar bitmiyor. Yine bugün Hendek Devlet Hastanesi'nin Acil Servis Polikliniğinde yaşanılan sıkıntı vatandaşı isyan ettirdi.

VATANDAŞIN HAKLI TEPKİSİ!

Acil Servisin veznesinde polikliniğe sıra almak isteyen hasta ve hasta yakınları sıra alamadı. Zaten doktora muayene olmak için sıra bakleyen hastalar, bir de giden ve bir türlü gelmeyen sistemlerden dolayı vezne önünde beklemek zorunda kaldı. Uzun kuyrukların oluştuğu Acil Veznesinden sıra alamayan hasta ve hasta yakınları, doktor ve hastane personeline tepkisini dile getirdiler.

Sürekli değişen doktorları ve eksik kadrosu ile Hendek halkının tam olarak hizmet alamadığı Hendek Devlet Hastanesi'nde örneğin bir kalp doktoru bile yok. Sadece kalp doktoru değil birçok bölümde de eksikler var. Vatandaşlar sıkça eskiden konuşuyorlardı; "Gelen doktorlar Hendek'te neden durmak istemiyor" diye. Geçmişte olduğu gibi bazı siyasetçiler yine bu konuda aktif rol mu oynuyorlar yoksa ki; gelen gidiyor, gidenin de yerine kimse gelmiyor.

VATANDAŞ MUAYENE OLABİLMEK İÇİN SIRA ALAMIYOR, YETKİLİLERDEN BURADA NE OLUYOR DİYE ÇIT ÇIKMIYOR!

Hendek Devlet Hastanesi'nde bugün arıza verip, çalışmayan sistemler yüzünden vatandaş sıra alamadı ve muayene olamadı. Takii sistemler gelince durum normale döndü. Aradan geçen sürede vatandaşların haklı isyanını hastanede duymayan kalmadı. Fakat odalarından çıkıp da burada neler oluyor diye hiçbir yetkilinin duruma el atmaması, ilçemiz Hendek Devlet Hastanesi'nin ne kadar sahipsiz bir durumda olduğunu gözler önüne serdi.

İNŞAAT NE ZAMAN BİTECEK?

Öte yandan, diğer bir konu da bir türlü bitirilemeyen Acil Bölümünün inşaatı. Aylardır vatandaş inşaatı bitmeyen acil giriş-çıkış kapısını kullanıyor. Acile her gelen hasta ve hasta yakınları bu güzel manzarayı görüyor. Akıllara şu soru geliyor: Bu inşaat ne zaman bitecek? Yetkililerden cavap bekliyoruz.

Sakarya Hendek hastane Hendek Devlet Hastanesi sağlık liçe sağlık müdürlüğü Sakarya il sağlık müdürlüğü acil servis