PROFESÖR İSMAiL CERRAHOĞLU VEFAT ETTİ!

TAKİP ET

93 Yaşında Vefat eden Merhum İsmail Cerahoğlu'nun Cenazesi 26.10.2022 Çarşamba günü Merkez Yeni Camiye getirilerek, kılınacak öğlen namazına müteakip Hendek Aile Kabristanlığında defin edilecektir.

İSMAiL CERRAHOĞLU VEFAT ETTİ 
Profesör İsmail Cerrahoğlu 93 Yaşında vefat etti. Yaşamında birbirinden değerli eserleri bulunan İlahiyat Dergisi ve Diyanet’in gazete ve dergilerinde makaleler yazan ve en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan Tefsir Usulü Yazarı İsmail Cerrahoğlu 93 yaşında vefat etti.

93 Yaşında Vefat eden Merhum İsmail Cerahoğlu’nun Cenazesi 26.10.2022 Çarşamba günü Merkez Yeni Camiye getirilerek, kılınacak öğlen namazına müteakip Hendek Aile Kabristanlığında defin edilecektir.

Merhuma, Hendek Gerçek Haber olarak Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.                  

İSMAİL CERRAHOĞLU KİMDİR.                    
1929 yılında Sakarya Hendek’te doğan İsmail Cerrahoğlu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi. Akademik hayatında 1968’de doçentliğe, 1975 yılında ise profesörlüğe yükseldi. Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünde dersler veren Cerrahoğlu, 1976 – 78 yılları arasında Erzurum İslami İlimler Fakültesinde dekanlık yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi. Cerrahoğlu, İlahiyat Fakültesi Dergisi ile Diyanet’in gazete ve dergilerine makaleler yazdı. İsmail Cerrahoğlu’nun en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan Tefsir Usulü adlı kitabı

Sakarya Hendek Profesör İsmail Cerrahoğlu Ankara tefsir kayseri Erzurum Diyanet Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kayseri Yüksek İslam Ensitüsü tefsir anabilim dalı başkanlığı ilahiyat İlahiyat fakültesi dergisi Diyanet vakfı Tefsir Usulü Kitabı deka