Ordulular Derneği Açılışına Yoğun Katılım Oldu

TAKİP ET

Sakaryalı, Bolulu, Düzceli, Ordulu, Trabzonlu, Artvinli diye bir millet yok. Burada yaşayanların hepsi öz be öz Türk Milletidir. İlçemize farklı illerden gelerek yerleşen, Hendek'te yaşayan hemşehrilerimiz, eğitim, ekonomi, kültür ve sosyal dayanışma adına dernek kurarak bir araya geliyorlar.

HENDEK ORDULULAR DERNEĞİ AÇILDI. AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLDU!
Hendek Ordulular Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği hizmet binası, Mustafa Asım Pasajında hizmete girdi.
Hizmete giren dernek binasının açılışına yoğun katılım oldu. Dernek açılışına, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Av. hasan Serda Baykal, CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Bayındır, Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, Sakarya Ordulular Derneği Başkanı Mustafa Yücetepe, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Sıtkı Yaz, MHP KAÇEP Komisyon Başkanı Zübeyde Yılmaz Gürbüz, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları: Hüdaverdi Bahadır ve Hızır Çağrı Güngör, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, Hendekspor eski başkanı Adil Karabulut, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Muhtarlar, İşadamları, Esnaflar, Dernek üyeleri ve misafirler katıldı.
BAŞKAN GEVHER: BAYRAĞIMIZIN VE DİNİMİZİN ÇİMENTOSU OLALIM...
Dernek Başkanı Hamdi Gevher açılış öncesi kısa bir konuşma yaptı. Başkan gevher; "Sosyal vakaların arttığı, gençlerimizin boşluğa düştüğü, birbirimize yabancı olduğumuz bu zaman diliminde, bu kutlu yolculuğa çıkmış bulunuyoruz. İşimizin zor, yolumuzun engellerle dolu olduğunu biliyoruz. İnşallah sizlerin teveccühü beraberliği ve desteğiyle bu zorlukları aşabileceğimize inanıyoruz. Biz bu yola çıkarken sesizlerin sesi olalım, ben değil biz olalım niyetiyle çıktık. Gençlerimizin ellerinden tutalım, iyi bir eğitim sahibi olabilmeleri için destek verelim, burs verelim, kalacak yer temin edelim niyetiyle çıktık. Vatanımızın, Bayrağımızın ve Dinimizin çimentosu olalım, dostlarımızın ümidi, düşmanlarımızın korkusu olalım, yaşlılarımızın dayanağı, gençlerimizin destekçisi olalım diye çıktık. Sencilik bencilik olmasın, hepimiz bu güzel Vatanın sahibiyiz, herkes ile iş birliği gönül birliği yapmak niyetiyle bu yola çıktık." Diye konuştu.
BAŞKAN BABAOĞLU: HENDEK'TE YAŞAYANLAR ÖZ BE ÖZ TÜRK'TÜR!
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu açılış öncesi kısa bir konuşma yaptı. Başkan Babaoğlu; "Hendek Ordulular Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneğinin açılışında sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Adından da anlaşıldığı gibi amacının Hendek’imizin sosyal hayatına, eğitim ve kültürüne, sosyal hayatına, yardımlaşmayı güçlendirmek, hemşerilik bağıyla bu alanlarda sıkıntı çeken tüm Vatandaşlarımıza yardımcı olmak amaçlı kurulan bu derneğimizin İlçemize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temeni ediyorum. Dernek başkanı ve heyetine makamıza geldiğinde fikirlerimi söyledim. Kendileride benimle hemfikir oldu. Sakaryalı, Bolulu, Düzceli, Ordulu, Trabzonlu, Artvinli diye bir millet yok. Burada yaşayanların hepsi öz be öz Türk Milletidir. İlçemize farklı illerden gelerek yerleşen, Hendek'te yaşayan hemşehrilerimiz, eğitim, ekonomi, kültür ve sosyal dayanışma adına dernek kurarak bir araya geliyorlar. Ordulu hemşehrilerimizde dernek kurdular. Belediye olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Ordulular Derneği Hendek'e hayırlı uğurlu olsun." Dedi.
ZİYA CEVHERLİ, EKREM YÜCE'NİN SELAMINI GETİRDİ!
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli selamlama konuşması yaptı. Ziya Cevherli yaptığı selamlama konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin selamını iletti.
Ziya Cevherli; "Güzel bir gün, anlamlı bir gün. Söylenecekleri sayın başkanım çok güzel izah etti.  Hendek'imizin güzelliğine, bir güzellik daha bugün ilave oluyor. Ordulu hemşehrilerimizin kurduğu bu dernek hayırlı bir dernek. Emek harcamadan, zorluk çekmeden hedefe ulaşılmaz. Bugün burada akıttığımız terin bile bir anlamı var. Ben Hendek'in bir evladı olarak burada bulunmaktan mutlu oldum. Ben bugün buraya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce beyle birlikte gelecektik. Bugün bir açılışımızda Sakarya'da vardı. Ben Hendekli olduğum için Ekrem Yüce başkanımız beni, buraya gönderdi. Sizlere Ekrem Yüce başkanımızın selamlarını ve hayırlı olsun dileklerini getirdim. Derneğiniz hayırlı olsun." Dedi.
İL MÜFTÜSÜ HASAN BAŞİŞ: HAMDİ HOCAM ÇOKÇALIŞKANDIR...
Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş açılış duası öncesi kısa bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Hasan Başiş, Hamdi hocamla 40-50 yıldır tanışıyoruz. Kendisi çok çalışkan bir insandır. Hamdi hocamla Sakarya, Kastamonu ve Ankara'da birlikte çalıştık. Her gittiği yerde güzel işler, güzel faliyetler yapan bir başkanımız var. Başkanımızı alkışlayalım. Derneğiniz başta Hendek olmak üzere Sakarya ve ülkemize hayırlı olsun. Ben Hendek'i çok seviyorum. Hendek güzel bir ilçemiz. ve bende çokönemli bir yeri var." Diye konuştu ve duaya geçti.
Açılış konuşmalarının ardından Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş tarafından edilen Dualar ile birlikte Derneğin açılış kurdelesinin kesimi,  protokol üyelerince gerçekleştirildi. Kurdele kesimi sonrasında yapılan anonslar ile Hendek Ordulular Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğine üye olmak isteyenler için form doldurma çağrısı yapıldı.
Açılış töreni günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.