Öğrenci Yurdunda Çevre Timi Projesi Faaliyetlerine Başladı

TAKİP ET

Öğrenci Yurdunda Çevre Timi Projesi Faaliyetlerine Başladı

Arif Nihat Asya Yurt Müdürlüğü ve öğrencileri tarafından harekete geçen Çevre Timi projesi çalışmalarına başladı.

Çevre Timi projesinde yer alan öğrenciler, çevre bilincini hem kendilerinde hem de çevredeki insanlarda geliştirmek adına çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

İlk Okul Çevre Sunumu

‘‘İyileşmeye kendimizden başladık, çevremize de yayıyoruz. Öğrendiklerimizi dünyamıza emanet edeceğimiz küçük dostlarımızla paylaşıyoruz.’’ diyen Arif Nihat Asya Çevre Timi ‘‘Mutlu bir dünya için’’ temalı sunumuyla Türk-iş İlkokulu öğrencilerinin karşısındaydı. Dünyanın iyileşmesi, çevre kirliliğinin azaltılması için neler yapabileceklerini, ilkokul öğrencilerine sunumla anlatıp, çevre bilincini aşılamayı hedeflediler. Çevre Timi, ilkokul öğrencilerine hazırladıkları çevreci hediyelerle de öğrencileri sevindirdi.

Park ve mesire alanlarında çevre kirliliğini azaltmak ve çevredeki insanlara örnek olabilmek adına çöp toplama etkinliklerinde bulundular.

Arif Nihat Asya Yurt Müdürü Nalan Uysal ‘‘Arif Nihat Asya Kız Yurdu bünyesinde kurduğumuz Çevre Timi’yle, öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmanın yanında bu bilincin içselleştirilmesini hedefliyoruz. Çünkü biz bilgilerimiz vicdanlarımıza dokunur hale geldiğinde artık gönüller olacağımızı biliyoruz. Çalışmalarımızda bu farkındalığı öğrencilerimizle de yaşamayı amaç ediyoruz. Çevrecilik, bilincin ötesinde ahlaki bir vasıftır. Çevreyi kirleten unsurların görünen taraflarının ardında aslında insanın bencilliği, sınırsızca kazanma hırsı ve sorumluluklarına yüz çevirmesi olduğunu, çevremizi iyileştirmenin önce kendimizi iyileştirmekten geçtiğini fark ettirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çevre timi olarak kendimiz iyileşirken çevremizi de iyileşmesine katkıda bulunacak etkinlikler gerçekleştiriyoruz.’’

sakarya sakarya büyükşehir belediyesi öğrenci yurdu arif nihat asya yurdu çevre çevre timi çevre temizliği kyk