MUHTARLARA BİR DOKUN, BİN AH İŞİT -1-

TAKİP ET

Hamitli ve Uzuncaorman mahallelerinde imam sorunu var. Başkan Babaoğlu'nu resimlerde ve programlarda görüyoruz.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında, muhtarlar derneğini ziyaret etti. Muhtarlar yaşadıkları sorunları, milletvekili Müfit Aydın’a ileterek, çözümü konusunda yardım istedi.

Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, muhtarlara bir dokundu, bin ah işitti. Toplantıya katılan bazı muhtarlar, belediye hizmetlerinde yaşadıkları sıkıntıları, Milletvekili Aydın’a iletti.

HAMİTLİ VE UZUNCAORMAN’DA İMAM SORUNU…

Hamitli mahalle muhtarı Hamit Denizci, milletvekili Müfit Aydın’a mahallesinde yaşanılan imam sıkıntısını iletti. Muhtar Hamit Denizci; Benim imam sorunum var. Camide görev yapan imamız, altı aylık kursa gitti. Camimizde yeni imam görevlendirilmedi. Yasa vekil imam görevlendirmesine izin vermiyor. Sadece Cuma günü ve cenazelerde imam geliyor. Mahalle sakinleri, bir imam sorununu çözemediniz, diye bize yükleniyorlar. Sayın Milletvekilim, imam sorunumuzu çözmede bize yardımcı olun, dedi.

Uzuncaorman mahalle muhtarı Mehmet Civelek, söze girerek, “Benim mahallede de imam sorunu var. İmamlar sınava giriyor, sınavı kazananda bizim camiyi tercih etmiyor, çünkü bizim cami sınıf olarak yüksek. Bu ayda sınav var. İmam gelmezse yine camimiz imamsız kalacak. Organize Sanayi Bölgesi de bizim mahalleye yakın. Yasa, imam görevlendirmeye engel. Merkezdeki camilere baktığımızda 2-3 din görevlisi var. Ne olur 1 tane imamı bizim köye verse? Ne olur bu yasayla ilgilenin” dedi.

İMAM SORUNU BURSA BÖLGESİNDE VAR…

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Aynı sorun benim bölgemde de var. Kemalpaşa’da 19 köyde imam yok. Bu sıkıntıları biliyorum, en kısa sürede bu durumun düzeltilmesi için Ankara’da girişimlerde bulunacağım. Bu konuyla ilgili muhtarlarımızdan talep gelmesine çok sevindim. Bu konularda muhalefet bizi çok yoruyor. Mecliste cumhurbaşkanımız “kader” ile ilgili bir şeyler söyledi, muhalefet lüzumsuz bir şekilde konuşuyor. Kadere iman ettik. Kader, imanın şartlarındandır, elbette ki önlemlerimizi alacağız, ama kadere inanacağız, dedi ve Diyanet İşleri, Personelden sorumlu Başkan Yardımcısını muhtarların yanından aradı.

ORKÖY VE TARIM SORUNLARI…

Tekrar söz alan Uzuncaorman muhtarı Mehmet Civelek ORKÖYE bağlı mahallelerin yaşadığı sıkıntıları, Milletvekili Aydın’a iletti.

Puna Ortaköy mahalle muhtarı Orhan Çalıcı söz alarak, tarımla ilgili sorunları, milletvekili Müfit Aydın’a iletti.

Muhtar Orhan Çalıcı, “Biz çiftçilikle uğraşıyoruz. Geçen seneki girdiler 3 katına çıkarken, ürün fiyatları iki katına çıktı. Devlet desteklerinde hiç artmayanlar var. Slaj desteği gibi. 15 yıl önce 100 TL veriyordu, şimdide aynı veriyor. Bunları gündeme alırsanız seviniriz” diye konuştu.

Milletvekili Müfit Aydın, ORKÖY ve tarım sorunlarını not alarak, sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi ve ilçe başkanı Av. Hasan Serdar Baykal’a bu konuları takip etmesini söyledi.

BAŞKAN BABAOĞLUNU RESİMLERDE VE PROGRAMLARDA GÖRÜYORUZ…

Sümbüllü mahalle muhtarı Yusuf Çakır, belediyeyi milletvekili müfit Aydın’a şikayet etti.

Muhtar Yusuf Çakıroğlu, “Mahallemiz 600 hane. Konuşmanızın başından sizden önceki iktidar milletvekillerinin seçimden seçime halkı ziyaret ettiğini söylediniz. Bizde belediye başkanını seçimlerden önce gördük, seçim bittikten sonra mahallemize uğramadı. Biz belediye başkanı Turgut Babaoğlu’nu resimlerde ve programlarda görüyoruz. Mahallemizde yollar çok bozuk. Yol olmadığı için evine zor gidenler var. Belediye greyder gönderiyor, greyder işini bitirmeden, başka yere gönderiliyor. İstedikleri yerleri yapıyorlar, bizim yollarımızı yapmıyorlar. Ben belediye yüzünden yalancı oldum. Yollarımızın bozuk olduğunu, belediye başkanı gelip, gözleriyle görsün” dedi.

BAŞKAN BAYKAL, TURGUT BABAOĞLUNU SAVUNDU…

AK Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal, söze girerek, bu aksaklıkları ve sorunları belediye başkanımıza iletiyoruz. Acil olan yerleri öncelikle programa alıyorlar. Başkanımızla beraber bu bölgeyi ziyaret ederiz. Başkan bey, hizmet konusunda çok iyi niyetli ve elinden geleni yapmaya çalışıyor, hatta fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Muhtarımızı, başkan beyle birlikte ziyaret edeceğiz, dedi.

NOT: MUHTARLARIN KONUŞMA HABERLERİ DEVAM EDECEK























Sakarya bursa Hendek Ak parti 2023 şehir buluşmaları Bursa milletvekili Muhammet Müfit Aydın muhtarlar derneği belediye Hendek Belediyesi Turgut Babaoğlu Baykal sümbüllü mahallesi hamitli mahallesi Uzuncaorman mahallesi