MUHTAR BEKTAŞ'TAN İÇME SUYU UYARISI!

TAKİP ET

Asıl meselemiz şudur ki bu arıtma deposuna gelen derelerimizin üzerinde bulunan ağaçlık alanlar, tahribata uğradı ve bitki örtüsünün doğallığı kaybolma noktasına gelmiştir. Bunun sebebi dere yatağındaki, su havzasındaki ormanların sıra kesim yapılarak dere yataklarından orman envali çekilsin diye yol yapılmasıdır.

MUHTAR BEKTAŞ'TAN İÇME SUYU UYARISI!

Yeşilyurt Uzunçarşı mahallesi muhtarı Halit Bektaş, TV264 aracılığıyla Vali bey ve büyükşehir belediye başkanına seslendi. Muhtar Bektaş, 16 mahallenin içme suyunda büyük problem olduğunu ve bu sorunun ivedilikle çözülmesini talep etti.

Muhtar Halit Bektaş; "Uzunçarşı, Kurtköy, Kocaahmetler, Yeşilyurt, Sivritepe, Aşağıçalıca, Çobanyatak, Yukarıçalıca,Karatoprak, Yağbasan, Akarca, Sukenarı, Tuzak, Sofular, Paşaköy, Hallaçköy, Saski'nin yaptığı arıtma deposuna bağlantıları yapılmıştır.  Buradan gerektiğinde Hacıkışla, Soğuksu ve Aktefek mahallelerinede su veriliyor. Asıl meselemiz şudur ki bu arıtma deposuna gelen derelerimizin üzerinde bulunan ağaçlık alanlar, tahribata uğradı ve bitki örtüsünün doğallığı kaybolma noktasına gelmiştir. Bunun sebebi dere yatağındaki, su havzasındaki ormanların sıra kesim yapılarak dere yataklarından orman envali çekilsin diye yol yapılmasıdır. Burada insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını, Valiliğin ve büyükşehirin bu işe ivedi bir şekilde el atması gerektiğini, muhtar olarak talep ediyorum" dedi.

sakarya hendek büyükşehir valilik büyükşehir belediye uzunçarşı muhtarlığı muhtar halit bektaş uzunçarşı kurtköy kocaahmetler yeşilyurt sivritepe aşağıçalıca yukarıçallıca çobanyatak karatoprak yağbasan akarca su kenarı tuzak hendek hallaç mahallesi soful