MISIR ÇİFTÇİSİ ÜVEY EVLAT MI?

TAKİP ET

Mısır çiftçisi üvey evlat mı? Ben bunu Tarım Bakanlığına sormak istiyorum. Mısır çiftçisi neden dışlandı? Mısır taban fiyatı revize edilmezse Sakarya çiftçisi sokaklara çıkacak.

MISIR FİYATLARI

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hasadı başlayan mısıra ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Üreticilerin fiyat beklentisi içerisinde olduklarını vurgulayan Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisinin üreticinin gelirini koruyacak mısır fiyatlarını açıklaması yönünde çağrıda bulundu.

Şemsi Bayraktar'ın açıklaması sonrası, mısır fiyatları ton başına 6 bin TL olarak açıklandı. Çiftçilerin merakla beklediği mısır fiyatlarının açıklanması hayal kırıklığına neden oldu.  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun geçen yıl ton başına 5 bin 700 TL olarak açıkladığı Mısır’ın bu yıl ton başına 6 bin lira olarak açıklamasına, çiftçilerden tepki geldi.

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, mısır fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Ercan açıklamasında;Sakarya’nın topraklarında Türkiye’nin en kaliteli mısır üretimini yapıyoruz. İklim şartlarından dolayı Sakarya ovasında mısırdan başka bir şey yetişmiyor desek yeridir. Son yıllarda gübre, mazot, ilaç vb. girdi maliyetlerimiz yüzde yüzleri aşan maliyetlerle karşı karşıya kaldık . Fakat yine de yılmadık. Üretimlerimizi eksiksiz bir şekilde yaptık. Toprak Mahsulleri Ofisinin açıklamış olduğu mısır fiyatları mısır çiftçisini çok büyük bir hüsrana uğrattı. Şu an mısır çiftçisi kara kara düşünüyor. Borçlarını nasıl ödeyecek. Çiftçi bu fiyatlarla hiçbir borcunu ödeyemez” dedi.

Başkan Ateş “Fındığa yüzde 45 zam verildi, buğdaya ve arpaya aynı şekilde zam verildi. Böyle bir yılda mısır çiftçisine layık görülen yüzde 5,2... Mısır çiftçisi üvey evlat mı? Ben bunu Tarım Bakanlığına sormak istiyorum. Mısır çiftçisi neden dışlandı? Mısır taban fiyatı revize edilmezse Sakarya çiftçisi sokaklara çıkacak. Hakkını arayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

türkiye ziraat odaları birliği genel başkan şemsi bayraktar adapazarı ziraat odası başkan ercan ateş mısır çiftçisi mısır mısır fiyatları toprak mahsulleri ofisi tmo mısır nalımları sakarya çiftçisi fındık buğday arpa üvey evlat tarım bakanlığı mazot gübr