Mengen; Kamuda Ücret Adaletsizliği Temmuz Ayı Beklenmeden Giderilmelidir!

TAKİP ET

Gelirlerimizin, alım gücümüzün düştüğünü söylüyor ve sorunlarımızı dile getiriyoruz. Gelir dağılımında adaletin ve kamuda ücret skalasının bozulduğunu da her fırsatta ifade ediyoruz. İstiyoruz ki, gelir dağılımında adaleti sağlayacak adım bir an önce atılsın.

Mengen; Kamuda Ücret Adaletsizliği Temmuz Ayı Beklenmeden Giderilmelidir!

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, gelir dağılımında adaleti sağlayacak adımın bir an önce atılması çağrısında bulunarak, “İstiyoruz ki, alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında maaş farkı daha fazla açılmasın, seyyanen iyileştirme ile düşük gelirlilerin alım gücünü artıracak, maaş ve ücretlerinde iyileştirme yapacak isabetli ve hakkaniyetli adımlar atılsın” dedi.

Emekçiler arasında oluşan makası asla doğru bulmadıklarının altını çizen Mengen, “Bu durum kamuda çalışma barışını bozmakta, insanları küstürmekte ve yıldırmaktadır. Bu nedenle, ülkemizde gelir dağılımında adaletin sağlanması için bir an önce adım atılmalıdır. Seyyanen zam için Temmuz ayı beklenmemeli haklı talebimiz karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mengen; hak, emek ve özgürlük mücadelesinde kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarına ilişkin çok önemli mesafeler kaydettiklerin, ülkenin demokratikleşme mücadelesine en anlamlı desteği vererek vesayetin millet iradesi üzerindeki gölgesinin silinmesi noktasında sorumluluk aldıklarını belirterek, “Bu, onur duyulması gereken bir başarıdır. Memur-Sen, ülkemizde eşiklerin atlanmasında çok önemli pay sahibi olmuştur. Bugün üniversite önlerindeki dramı, üniversite bahçelerinin kampüsten kışlaya çevrildiği görüntüleri konuşmuyoruz. Mücadele ederek, bedel ödeyerek, eylemler yaparak, yasakların, bariyer ve barikatların kaldırılmasını sağladık; 12 milyon 300 bin imzayla kamuda kılık ve kıyafet yasağının kaldırılmasında rol oynayarak ülkenin tarihine onur duyulacak bir değişim bıraktık. Demokratik Türkiye için sesimizi yükselttik ve önemli mesafeler aldık. Şimdi, gelir dağılımında adaletin sağlanması, kazanımların korunması ve yeni kazanımların elde edilmesi için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Temel hak ve özgürlüklerde alınan mesafenin, vesayetle mücadelede katedilen yolun kıymetli olduğunu vurgulayan Mengen, şöyle devam etti: “Gelirlerimizin, alım gücümüzün düştüğünü söylüyor ve sorunlarımızı dile getiriyoruz. Gelir dağılımında adaletin ve kamuda ücret skalasının bozulduğunu da her fırsatta ifade ediyoruz. İstiyoruz ki, gelir dağılımında adaleti sağlayacak adım bir an önce atılsın. Alt gelir grubu ile üst gelir grubu arasında maaş farkı daha fazla açılmasın. Seyyanen iyileştirme ile düşük gelirlilerin alım gücünü artıracak, maaş ve ücretlerinde iyileştirme yapacak isabetli ve hakkaniyetli adımlar atılsın.”

sakarya eğitim bir sen sendika eğitim kamu ücret adaletsizliği murat mengen emekçiler memur sen hak emek özgürlük temmuz seyyanen zam millet iradesi