Mecliste Hendek Lisesinin yıkım kararı konuşuldu

TAKİP ET

Hendek Lisesinin yıkılacağını, öğrencilerin Gaffar Okkan'da ikili eğitim yapacağını biz sonradan öğrendik. Başkan yardımcım Hızır beyle Ankara'ya giderken ilçe başkanımız Burhan Namlı bey bizi aradı. Onu da bir vatandaşımız aramış.

ADEM SEFA KONUŞTU...
AK Parti İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi Adem Sefa, gündem dışı söz alarak, bilgilendirme yaptı. 
HASTANE YOLU BAĞLANTISI...
Adem Sefa, Hastane yolu bağlantısı diye bilinen kamulaştırma binası yapmıştık önceden. Burası bitti. Vatandaşlarla bir anlaşma durumu oldu, sonra anlaşılmadı. Yolun akibeti, yoldaki vatandaşların akibeti ile alakalı her hangi bir gelişme var mı? Diye konuştu.
MAHALLE İSİMLERİ KARGAŞASI...
Adem SEFA, Daha önce gündeme getirdiğimiz kargaşa yaşadığımız, tapudaki mahalle isimleri. Başpınar mahallesi, yenimahalle olarak geçiyor, buna benzer ayyuka çıkmış sıkıntımız var. bunla alakalı çalışma yapıldığı ve kadastro seviyesine çıkıldığı bilgisini aldık, bunla ilgili takipçi olursanız memnunu oluruz, diye konuştu.
ADEM SEFA; YENİ OKUL YAPILDIKTAN SONRA HENDEK LİSESİ YIKILSIN...
Adem Sefa, Hendek Lisesi ile ilgili sorun var. Okul ekonomik olarak ömrünü tamamladı. bunu biliyoruz. Yeniden okul yapılması yönünde herkesin talebi var. yeni yapılacak okulun yeri belli gibi gözüküyor.  Bu okulu hasarlı ve yıkılması gerekir diye bir raporu yok. Burada okuyan öğrencileri başka bir okula taşıma kararı, öğrencilerimiz için sıkıntı yaratır. Hem taşınacak okul, hem de taşınan okul sıkıntı yaşar. Okul yapılmadan Hendek Lisesinin boşaltılması bence doğru bir karar değil. Bu okul yıkıldıktan sonra aynı yere yapılmayacak. O zaman yeni okul yapıldıktan sonra okul boşaltılsın. Bu şekilde öğrencilerimiz, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri mağdur olmaz. Onları mağdur etmek zulümdür. kimse bu vebali taşıyamaz. Bende okulun aynı yere yapılmasını istemiyorum, çünkü şehir merkezinin genişlemesi gerekir, dedi.
BAŞKAN BABAOĞLU; OKULUN YIKILACAĞINI EN SON BEN DUYDUM...
Hendek Lisesinin yıkılacağını, öğrencilerin Gaffar Okkan'da ikili eğitim yapacağını biz sonradan öğrendik. Başkan yardımcım Hızır beyle Ankara'ya giderken ilçe başkanımız Burhan Namlı bey bizi aradı. Onu da bir vatandaşımız aramış. Burhan başkan durumu bana anlattı. Milli Eğitim Müdürünü aradık, yok öyle bir şey dedi. Burhan başkan beni öğlen sıralarında tekrar aradı ve okulun yıkulacağını, öğrencilerin Gaffar Okkan'la birlikte ikili eğitim yapacağını söyledi. Ben bile okulun yıkım işini, vatandaştan sonra öğrendim. Okulun yıkılma konusu, nereye yapılacağı ve Gaffar Okkan'da yapılacak ikili eğitimle ilgili bizimle kimse konuşmadı. Sadece şunu söyledik, bu okul yıkılacaksa aynı yere yapmayalım, Hendek'imizin merkezini genişletelim. Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak adına bu okul başka bir yere yapılsın diye tavsiyede bulunduk. Bizim bu konuyla ilgili müdürlüğr müdahale yetkimiz yok, öyle bir düşüncemizde yok, Biz alınan kararların dışındayız, dedi.

Sakarya hendek belediyesi Hendek meclis toplantısı okul Hendek Anadolu Lisesi Turgut babaoğlu Okul yıkım kararı