Korkulacak bir durum yok, inşaat devam ediyor!

TAKİP ET

İnşaat uzmanlarının hazırladığı rapora göre korkulacak bir durum yok, okulun inşaatına devam.

OKUL İNŞAATININ RAPORLARI TEMİZ!

Ziya Gökalp İlkokulu'nun yamuk kolon görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler sonrası, gözler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çevrildi.

Ziya Gökalp İlkokulu inşaatında yamuk kolon iddiası sonrası harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü, inşaatı durdurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, inşaatın güvenliği hakkında bir değerlendirme yapabilmek için Sakarya Üniversitesi'nden teknik bir rapor talep etti.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ziya Gökalp İlkokulu inşaatında incelemelerde bulunarak, rapor hazırladı.

Hazırlanan raporda;

"İncelenen bu perdeler binanın dış aksında ve merdiven evinin dış kenarında olduğu için, kat döşemesiyle bağlantısı kısıtlıdır. bu nedenle perdelerin, diğer perdeler gibi fazla deprem kuvveti alması mümkün değildir. Bu durumda perde duvarda az da olsa oluşan şakül kaçıklığının, uygun malzemelerek seçilerek, sıva uygulamasıyla görsel bozukluğun giderilmesi önerilir." diye yazıyor.

İnşaat uzmanlarının hazırladığı rapora göre korkulacak bir durum yok, okulun inşaatına devam.







hendek ziya gökalp ilkokulu yamuk kolonlu okul inşaat rapor sakarya üniversitesi mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümü hendek ilçe milli eğitim müdürlüğü merdiven deprem sıva uygulaması görsel bozukluk uzman