Kent Konseyi Tiyatrosu: Dağ Fare Doğurdu...

TAKİP ET

Hendek Kent Konseyi, Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah Toplantı Salonunda toplandı. 
Kent Konseyi Toplantısı öncesi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Başkan Turgut Babaoğlu, Kent Konseyinin önemini anlatan sunum konuşması yaptı.  Sunum sonrası Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığına Hendek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Varlıca, katip üyeliklerine ise Hendek Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Vahdettin Çilek ile Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı getirildi.
KONSEY BAŞKANLIĞINA TURGUT BABAOĞLU SEÇİLDİ.
Kent Konseyi seçimleri açık oylamayla yapıldı. İlk oylama Konsey başkanlığı için yapıldı. Konsey başkanlığı için Turgut Babaoğlu ismi önerildi. Başkan Babaoğlu, seçim öncesi adaylık konusunda kısa bir konuşma yaptı. Başkan Babaoğlu, konsey başkanlığı için beni önerdiniz, fakat başka bir isimde aday olabilir. İçinizde aday olmak isteyen varsa ortaya çıkıp, aday olabilir, diye konuştu. 
Başkan Babaoğlu'nun yaptığı konuşmaya rağmen, konsey başkanlığı için başka bir aday çıkmadı. Turgut Babaoğlu "OY BİRLİĞİ" ile başkan seçildi.
KADIN MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE DEMOKRASİ KATLEDİLDİ.
Kent Konseyi Başkanı seçildikten sonra, Yürütme Kurulu Üyeleri seçildi. Daha sonra Gençlik ve Kadın Meclisi seçimleri gerçekleştirildi.
Kadın Meclisi başkanlığı seçiminde demokrasi katledildi. Kent Konseyi daha kurulmadan, demokrasi adına şüpheler oluştu. Başkan Babaoğlu, Kadın Meclisi Başkanlığı için Eczacı Özlem Coşkun Bahadırlar ismini önerdi. Kendiside elini kaldırarak oylama yaptırdı. Daha sonra ortaya Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Sevda Salihoğlu'nun vekili olarak, Hendekspor Basın Sözcüsü E.K ortaya çıktı. Hendekspor Yöneticisi E.K kısa bir konuşma yaparak, Sevda Salihoğlu'nun adaylığını açıkladı.
Kadın Meclisi Başkanlığı için ortaya iki isim atılıyor, fakat ortaya atılan isimler salonda yok. İki başkan adayının bedenleri salon dışında, fakat ruhları salondaydı(!) Sevda Salihoğlu, vekili E.K'nin ısrarıyla Kadın Meclisi Başkanı seçildi.
SEÇİMLERE MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ!
Kent Konseyi Seçimlerine CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Bayındır tepki gösterdi. Kent Konseyi seçimlerinin aceleye getirildiğini, oldu bitti ille seçim yapıldığını, başkanlık için önerilen başkan adaylarının salonda bulunmadığını dile getiren muhalefet, seçimlerin sağlıklı olmadığını söyledi.
Bayraktar ve Bayındır'ın tepkilerine rağmen seçimler yapıldı. Genel Kurula gelme zahmeti göstermeyen adayların yarıştığı seçimde, Sevda Salihoğlu, Kadınlar Meclisi Başkanı seçildi.
Başkan Babaoğlu, Kent Konseyi Seçimleri sonrası konuşma yaptı. Başkan Babaoğlu, bundan sonra oluşturulacak çalışma gruplarına her kesiminden teklif ve öneri beklediklerini ifade ederek, “ Hendek için ortak çalışabileceğimiz, kentin hak ve hukukunun korunması, kent vizyonu ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi gibi her anlamda dayanışma içinde bir kültür oluşturmaya devam edeceğiz. Yönergelerimiz kanuna uygun olarak hazırlanacak, çalışma gruplarımızı belirleyerek ortaklaşa toplantılar yapacağız. Bundan sonra yapılacak ilk konsey toplantısında çalışma grupları ile ilgili tüm tekliflerin masaya yatırılmasını bekliyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.
Kadın Meclisi başkanlığı seçiminde yaşananlar sonrası Başkan Babaoğlu'nun Kent konseyi ile ilgili yaptığı konuşma inandırıcı gelmedi. Daha yolun başında demokrasiyi katledenler, kentin hak ve hukukunun korunması için, dayanışma içinde çalışacaklarını söylüyor. Bu söylem ne kadar inandırıcı olur?
Cuma günü Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah Toplantı Salonunda Kent Konseyi Tiyatrosu izledik!
Kent konseyi seçimlerinde demokrasi katledildi!
Kent Konseyi Seçimlerini, "Dağ fare doğurdu!" Sözü çok güzel özetledi.

HENDEK KENT KONSEYİ SEÇİM SONUÇLARI

Kent Konseyi Başkanı: Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu

Genel Sekreter: Hendek Belediye personeli O.Gürkan Gürtemel

Kadın Meclis Başkanı: Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Sevda Salihoğlu

Gençlik Meclis Başkanı: Hayat Arama Kurtarma Derneği Başkanı Cengiz Çolak

Yürütme Kurulu: Turgut Babaoğlu, Sevda Salihoğlu, Cengiz Çolak, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı, 2.OSB Müdür V. Oktay Sevim, Hendek Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Mithat Takunyacı ve Hendek Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sedat Demirel. 

hendek siyaset belediye kent konseyi ak parti chp mhp i̇yi parti hendek kent konseyi kent konseyi seçimleri