Karadenizliler Derneği'nin Basınla Tanışma Toplantısı...

TAKİP ET

Sakarya Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Hendekli Gazetecilerle tanışma toplantısı yaptı.

BASINLA TANIŞMA TOPLANTISI
Sakarya Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Hendekli Gazetecilerle tanışma toplantısı yaptı.
Dernek Başkanı emekli eğitimci Mehmet Paslı toplantıda, gazetecilere hitaben konuşma yaptı. Başkan Mehmet Paslı, " Toplantımızın amacı, derneğimizde görev alan yeni yönetimi sizlerle tanıştırmak, sizlerin derneğimizin çalışmalarıyla ilgili görüşlerini almak, sizlerle kaynaşmaktır. Derneğimizin faliyetleri, çalışmalarını anlatmak, derneğimizi tanıtmak için iletişimi sizlerle sağlayacağız. Basın bizim için çok önemli, sizlerin görüşleri bizim için öok önemli. Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. Biz görevimize 2021 yılı Haziran ayında başladık. Bir yılı doldurmak üzereyiz. İkinci yıla girerken yeni dernek binamızdayız. her ne kadar eksiklikler olsa da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Dernek işleri zor işler. Desteğe ihtiyaç var. Bu destekleri yönetim kurulu ve istişare kurulu üyelerimizle bulmaya çalışacağız. Taş üstüne taş koyarak dernek çalışmalarımızda dikkatli olacağız, çünkü derneklerin sicilleri pek parlak değil. Biz bu kötü imajı güzel bir hale getirmek istiyoruz. Hendek'te yaşayan Karadenizlilerle birlik be beraberlik içinde olmak istiyoruz. Hendek ilçesinin huzurlu bir şehir haline gelmesi için mücadele vermek istiyoruz. Hendek'in yerli halkıylada huzur içinde, dayanışma içinde yaşamak hedefimizdir. Çünkü uzun yıllardır bir arada yaşıyoruz. kız alıp verdik, akraba olduk. Mutfaklarımız ve kültürümüz ortak oldu. Dernek olarak kültür hizmetleri yapacağız. Yayla şenlikleri başta olmak üzere kermesler ve kültürel etkinlikler yapacağız. Derneği siyasete karıştırmayacağız. Herkesin siyasi görüşü vardır, görüş ayrı, dernek çalışmaları ayrı. Dışarıdan nasıl görüyorsunuz bilemem, ama ben 16 yıl Hendek'te öğretmenlik, 9 yıl da Akyazı'da Halk Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Beni tanıyanlar benim nasıl çalışmalar yaptığımı bilirler. Eğitime önem vererek, kurslar açarak derneğimizden söz ettireceğiz" Dedi. 
Başkan Mehmet Paslı konuşmasını bitirdikten sonra derneğin yeni yönetimini basınla tanıştırdı.
Sakarya Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yeni Yönetim Kurulu:
1- MEHMET PASLI - BAŞKAN
2- ÖZCAN ASLAN - BAŞKAN YARDIMCISI
3- YILMAZ İBRAHİMBAŞ - BAŞKAN YARDIMCISI
4- EROL ÇETİNKALA - SEKRETER
5- AYTEKİN TUTKUN - MUHASİP
6- AYDIN BİRİNCİ - BASIN YAYIN
7- YÜKSEL KURTUL - PROTOKOL
MERYEM AKYÜZ, KADIN KOLLARI BAŞKANI...

Başkan Mehmet Paslı, yeni yönetim kurulunu tanıştırdıktan sonra kadın kolları hakkında bilgiler verdi. Başkan Paslı; " Meryem Akyüz, yeni kuracağımız kadın kollarının başkanı olacaktır. Derneklerde kadın üye sayısı az, hatta hiç yok. Biz Meryem Akyüz sayesinde kadın üye sayımızı arttıracağız. Bu çalışmaylada herkese örnek olacağız" Dedi.
Başkan Mehmet Paslı konuşmasını bitirdikten sonra sohbet kısmına geçti. Dernek yönetimiyle Hendekli gazeteciler karşılıklı soru cevaplı sohbet yaptı. Yapılan sohbet sonrası, çekilen toplu fotoğrafla toplantı sona erdi.
 

Sakarya Hendek Karadeniz Dernek kültür sanat horon Trabzon Ordu samsun sinop bolu Artvin giresun rize gümüşhane bayburt hamsi şenlik dikmen yayla şenliği çiğdem yayla şenliği hamsi festivali