Karadeniz inadını sağanak yağış bile kıramadı!

TAKİP ET

Sağanak yağışla iptal edileceği düşünülen festival, Karadeniz insanının inadıyla devam etti. Festivale katılan Karadenizliler sağanak yağışa rağmen horon tepmeye devam etti.

SAĞANAK YAĞIŞA RAĞMEN HORON DEVAM ETTİ

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu 2. Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali, sağanak yağmura rağmen yapıldı. Sağanak yağışla iptal edileceği düşünülen festival, Karadeniz insanının inadıyla devam etti. Festivale katılan Karadenizliler sağanak yağışa rağmen horon tepmeye devam etti.

Karadenizliler, çok sayıda sanatçının katılımı ile gerçekleşen etkinlikte doyasıya eğlendi. Festival boyunca horon hiç durmadı. Kuvvetli sağanak yağış bile horonu durduramadı. Karadeniz müziği eşliğinde 7 den 70'e her yaşta Karadenizli horon tepti. Karadenizli Kadınlarda festivale büyük ilgi gösterdi.

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Paslı, yaptığı basın açıklamasıyla, festivale destek veren başta belediye başkanı Turgut Babaoğlu olmak üzere, ilçe protokolüne ve dernek yönetimine teşekkür etti. Başkan Paslı, Karadeniz kültürünü yaşatmak için önümüzdeki günlerde bu tip festivallerin yapılacağını ve yakın bir zamanda sürprizlerinin olduğunu, söyledi.










hendek hendek belediyesi karadeniz bölgesi horon dikmende hamsi festivali kültür ve sanat festivalı karadeniz inadı sağanak yağış