Kablo hırsızları fotokapana yakalandı

TAKİP ET

22.05.2022 günü saat 01.34'te şüpheli araç olarak değerlendirilen ve plakası tespit edilemeyen siyah renkli Brodway marka araç olay yerine tekrardan hırsızlık yapmaya geldiği fotokapandan tespit edilmesi üzerine, olay yerine şüpheli araç ve şahısları yakalamak maksadıyla Jandarma ekipleri ivedi bir şekilde intikal etti.

KABLO HIRSIZLARI FOTOKAPANA YAKALANDI...
Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Kalayık, Kırktepe, Dikmen, Sümbüllü ve Karatoprak mahallelerinde, haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlık olayları ile ilgili olarak ihbarlar alan İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerince inceleme çalışmaları başlatıldı.
Yapılan araştırma sonucunda; 20.05.2022 günü Kalayık Mahallesi’nde Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlık olayının gerçekleştiği, şüpheli şahısların hırsızlığı tekrarlama ihtimali olduğundan dolayı bölgeye fotokapan cihazı yerleştirildi.
22.05.2022 günü saat 01.34’te şüpheli araç olarak değerlendirilen ve plakası tespit edilemeyen siyah renkli Brodway marka araç olay yerine tekrardan hırsızlık yapmaya geldiği fotokapandan tespit edilmesi üzerine, olay yerine şüpheli araç ve şahısları yakalamak maksadıyla Jandarma ekipleri ivedi bir şekilde intikal etti.
KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI...
Jandarma ekipleri, şüpheli E.B ve 81 GA 1.. plakalı araç yakaladı. Araç içerisinde ve çevresinde yapılan aramada 3 adet kablo kesici makas bulundu.
Şüpheli E.B. isimli şahsın alınan beyanında Haberleşme ve Enerji Nakil Kablolarını kendisinin ve arkadaşları olan B.S., C.Ç. ve H.K. isimli şahıslarla çaldıklarını söylemesi üzerine olayla ilgili Hendek Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda; E.B. isimli şahsın ifadesi alınmasına müteakip gözaltına alınarak 23.05.2022 günü saat 10.00’da Hendek Cumhuriyet Savcılığında hazır edilecektir.
GÖLYAKA'DAN HENDEK'E UZANAN KABLO HIRSIZLIĞI...
Şüpheli E.B. isimli şahsın alınan beyanında; B.S. ve H.K. isimli şahıslar ile birlikte 09.05.2022 ve 18.05.2022 günlerinde Gölyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 06.05.2022, 12.05.2022 ve 18.05.2022 günlerinde ise Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiklerinin tespit edilmesi üzerine ilgili kurumlar ile koordine kuruldu.
B.S. ve C.Ç. isimli şüpheli şahıslar yapılan koordine sonucunda Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanarak Gölyaka Nöbetçi Savcısından alınan talimat doğrultusunda gözaltına alınmış olup, 23.05.2022 günü mevcutlu olarak hazır edilecektir.
H.K. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada şüpheli şahsa rastlanlamamış olup, ikametinin arka kısmında kablo yanıkları, kablodan geriye kalan alüminyum folyalar ve Türk Telekom’a ait çelik halatlar ele geçirilmiştir. Şüpheli H.K. isimli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.






Sakarya Hendek Düzce Gölyaka kablo hırsızlığı hırsız Dikmen Karatoprak Kırktepe Sümbüllü kalayık İlçe jandarma jasat Gölyaka Jandarma Gölyaka İlçe Emniyet Nöbetçi Savcı Savcı Hendekte hırsızlık