İMAM HATİPTE ZİRVELERİ ZORLAYAN ŞAMPİYONLAR YETİŞİYOR

TAKİP ET

Beden Eğitimi Öğretmeni Alirıza ALBAYRAKın gayretleri okul yönetiminin destekleri ile antrenmanlar için  hazırlanan Güreş Salonundaki emekler kısa sürede İl ve Türkiye dereceleri getirdi.

İMAM HATİPTE ZİRVELERİ ZORLAYAN ŞAMPİYONLAR YETİŞİYOR

Hendek İmam Hatip Ortaokulu “Yetenek Geliştirme Çalışmaları” içinde belirlenen Sportif yeteneklerden Ata Sporu Güreş  hedefleri doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmeni Alirıza ALBAYRAKın gayretleri okul yönetiminin destekleri ile antrenmanlar için  hazırlanan Güreş Salonundaki emekler kısa sürede İl ve Türkiye dereceleri getirdi. Okul Müdürü Yunus DOĞAN “İlk gelen dereceler gayet olumlu. Güreşte, pozitif ivmeyi başlattık. Devamı da gelecek inşallah” dedi.​
OKUL MÜDÜRÜ DOĞAN: 4 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER YETİŞTİRDİK...
Pandemi döneminin uzaktan eğitim sonrası yüzyüze eğitimin başlamasıyla “Yetenek Geliştirme Çalışmaları” başlatıldı, Okulun alt katına yerel imkanlarla toplanan minderler ile Güreş Salonu yapıldı.
Müdür Doğan, yetenek seferberliği başlatılması konusunda öğretmenlerine bir çağrıda bulunduğunu, “Bunun ardından, Beden Eğitimi öğretmenimiz günlerce çalıştı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ve Güreş İhtisas Kulübü ile işbirliği yaptı. Vizyoner yaklaşımlarımız sayesinde, yeni, kapsamlı ve cesur bir adım attık. Türklerin ata sporlarından biri de güreştir. Yiğitlik oyunu olarak nitelendirilen güreş, yapacaklar için, daha önce olmayan salon yapımı ve çalışmalar ile  kısa sürede başarı sağlandı” dedi.
Tüm bunların mimarının özverili Beden Eğitimi Öğretmeni Alirıza ALBAYRAK olduğunu belirten Doğan, emeği geçen öğretmeni, öğrencileri ve velilerine teşekkür etti.
21.YÜZYIL BECERİLERİ BAĞLAMINDA ÖZEL PROJELER UYGULANIYOR.
Doğan, Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2016'dan itibaren Hendek İmam Hatip Okulunda şubeler nezdinde program çeşitliliğine gidildiğini hatırlatarak, 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre İngilizce, Arapça, Hafızlık veya Spor/Kültür Ağırlıklı ayarlanan müfredatlı sınıflar olmak üzere 4 farklı özel proje ve program uygulayan şubeler belirlediklerini söyledi.
BÖLGE VE TÜRKİYE TURNUVALARI İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA...
Albayrak, çalışmayı tüm ülke okul çapında yetenek taraması ile başladığını, velilere çalışmaları tanıttıklarını ve en geniş katılımın sağlanması için çalıştıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Müdürüüz sayesinde, velilerimiz de bu işe büyük destek verdi. Velilerimiz yanımızda ve bizimle birlikte çalışıyor. Diğer öğretmen arkadaşlarımız da sağolsun, onların desteğinde, öğrencilerimiz ile egzersizler düzenliyoruz. Bire bir çalışma yapıyoruz. Yerel imkanlar ile Yetenek Geliştirme Seferberliğini anlatıyoruz. Tüm bu yapılan çalışmaları da turnuvaları yakından takip ediyor, öğrencileri işte bu turnuvalara katıyoruz -ki bu sadece 4 aylık çalışmaların neticesidir.
 







Sakarya Hendek Güreş İmam Hatip Ortaokulu güreş güreş takımı hendek gerçek haber Albayrak