İlimiz Ticaret Borsaları Üyelerinin ve Üreticilerin Yanında...

TAKİP ET

Yapılan kalibrasyon ve mühürleme çalışmasıyla; özellikle fındık, mısır, arpa gibi tahıl ve hububat ürünlerinde tüccarın ve üreticilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması hedefleniyor.

İlimiz Ticaret Borsaları Üyelerinin ve Üreticilerin Yanında...

Sakarya Valisi Sayın Yaşar Karadeniz’in Başkanlığında ilimizde hububat ve tahıl ürünlerinde faaliyet gösteren üretici ve tüccarlarımıza alım satım güvenliği sağlamak, kaçak fındık tüccarlarının önüne geçebilmek adına Fındık Alım Komisyonu kuruldu. Komisyon çalışmaları kapsamında; Sakarya Ticaret Borsası ve Akyazı Ticaret Borsası tarafından hububat ürünlerinin rutubet, hektolitre ve sıcaklığının ölçümü ile ilgili cihazlarını elinde bulunduran üyelerine yönelik cihaz kalibrasyon ve mühürleme hizmeti sağlandı.

Yapılan kalibrasyon ve mühürleme çalışmasıyla; özellikle fındık, mısır, arpa gibi tahıl ve hububat ürünlerinde tüccarın ve üreticilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması hedefleniyor.

Bu çerçevede Sakarya Ticaret Borsası ve Akyazı Ticaret Borsası koordinasyonunda; Borsa üyelerinin kullanımında bulunan nem ölçüm cihazları, Borsaların İdari binalarında Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Eva Tahıl Analiz Sistemleri firması tarafından kalibre edildi ve mühürlendi.

Kalibrasyon işlemi gerçekleşirken süreci yakından takip eden Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bekir Uztürk cihaz kalibrasyonunun önemini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Bulunduğumuz sezon döneminde üyelerimizin ve üreticilerimizin bir sorun yaşamamaları ve verimli bir sezon dönemi geçirmeleri adına, nem ölçümü gerçekleştiren cihazlarının kalibrasyonlarını Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Genç ve Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Şener Bayraktar ile birlikte yaptığımız güzel bir çalışma ile sağladık. Ticaretin sağlıklı gerçekleşebilmesi ve tarafların mağduriyetlerini engelleyebilmek adına bu tarz cihazların kontrolleri büyük önem taşımaktadır.”

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç de Valiliğin öncülük ettiği Fındık Alım Komisyonu çalışmalarının önemine değinerek, “Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz’in öncülüğünde kurulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, kantar kullanmak suretiyle ürünlerini firmalara satmak isteyen çiftçilerimizin mağdur olmamaları için mühürsüz, kalibrasyonu yapılmamış ve etiketlenmemiş kantarlara ürün verilmemesi çok önemli, şehrimizde tahıl ve hububat ürünlerinin üretimini veya alım satımı faaliyetlerini gerçekleştiren, bu ürünlerin rutubet, hektolitre ve sıcaklığının ölçümü ile ilgili cihazları elinde bulunduran firmalarımızın cihaz kalibrasyonlarını ve kontrollerini sağlamaları, üreticilerimizin de kaçak fındık tüccarlarına ürün vermemeleri gibi önemli başlıklarda farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Bizler de Ticaret Borsaları olarak 5174 sayılı Kanunumuzda belirtilen; üyelerimizin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve üyelerimizin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak adına gerekli hizmeti sunmakla görevliyiz.” İfadelerine yer verdi.

Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar da; gerçekleştirilen kalibrasyon hizmetinin yetkilendirilmiş bir firma olan Eva Tahıl Analiz Sistemleri firması tarafından güvenilir bir şekilde verildiğini söyledi. Bayraktar, “Üyelerimizin ve üreticilerimizin her zaman yanındayız. Cihaz bulunduran firmalarımızın kalibrasyon işlemlerini gerçekleştirdik. Üyelerimize hayırlı ve bereketli bir sezon dönemi dileriz.” dedi.

Cihazlarının kalibrasyon işlemine yönelik Borsalarımızın İdari binalarında düzenlenen çalışmaya çok sayıda borsa üyesi cihazlarını getirerek katılım sağladı.

sakarya ticaret borsası akyazı ticaret borsası sakarya valisi yaşar karadeniz başkan mustafa genç başkan ali şener bayraktar fındık alım komisyonu eva tahıl analiz sistemleri hububat ürünleri mısır buğday arpa fındık kalibrasyon mühürleme