İktidar kavga ediyor, belediyeler yardım ediyor...

TAKİP ET

Esnaf odaları ve iktidar zincir marketlerle kavga ederken, iktidarın belediyeleri zincir marketlerin şube açmasına yardımcı oluyor.

ZİNCİR MARKET SAYISI HIZLA ARTIYOR

Zincir marketler Hendek'te şube açmaya devam ediyor. Zincir marketler merkez ve uzak mahalle demeden, açtığı şubelerle Hendek'i kuşatıyor.

Zincir marketlerdeki artış, küçük esnafı zora sokuyor. Sattıkları ürünlerle, bakkal, kasap, manav, şarküteri, kırtasiye, tuhafiye vb. gibi küçük esnaf kira, bağkur-ssk, kredi ve fatura ödemelerinde zorlanıyor. Hatta yapamayan esnaf kepenk kapatıyor.

İKTİDAR MÜCADELE EDİYOR, BELEDİYELER YARDIM EDİYOR

Son günlerde enflasyon artışıyla ilgili olarak, iktidar ile zincir marketler arasında kavga çıktı. Zincir marketler her ne kadar iktidarla kavgalı olsalar da, belediyelerden istediklerini alıyorlar.

Zincir marketlerin şube açtığı binalarda, her türlü tadilat oluyor, fakat belediyeden ses çıkmıyor. Binaların tadilatları bir yana klimalar ve jeneratör yaya kaldırımının üzerine monte ediliyor.

Zincir marketlerin bulunduğu bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Araç parkı olmayan binalara, zincir market şubeleri açılarak, bulundukları bölgenin trafiğini felç ediyor. Osman Yılmaz caddesi üzerinde açılan zincir market şubesi,bu caddenin yoğun trafik yüzünden aksayan ulaşımını adeta felç edecektir. Belediye yetkilileri bu durumu görmüyor mu?

Esnaf odaları ve iktidar zincir marketlerle kavga ederken, iktidarın belediyeleri zincir marketlerin şube açmasına yardımcı oluyor. Tabii ki bu arada belediye yönetimine yakın olan bina sahipleri, binalarında zincir marketlerin istedikleri tadilatları yaparak, büyük kira geliri elde ediyor. Birileri para kazanırken, trafiğin felç olması, esnafın perişan olması kimin umurunda?

hendek zincir market şube esnaf odaları tadilat trafik osman yılmaz caddesi hendek haberler hendek gerçek haber iktidar zincir market kavgası belediye