HENDEK!TE ÇINARLARLA MELEKLER RENKLİ YOLCULUKTA BULUŞTULAR

TAKİP ET

MELEKLER VE ÇINARLAR BULUŞTU

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu  ve Hendek Belediyesinin desteği ile Hendek Melek Nişancı Huzurevinde ikamet eden büyükler ile   Özel Eğitim Merkezleri bünyesindeki  Down sendromlu çocuklar  Hendek Bayraktepe tesislerinde gerçekleşen bir etkinlikte  buluştular.

Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür  Vek. Ahmet Hamarat , Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Md. Vek. Gülşen Fatma Dursun  , Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı , Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi Yöneticisi Hülya Bilgin Çolakoğlu, okul öğretmenleri ve okul öğrencileri , Hendek Özel Eğitim Merkezi, Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Çokşen Özel Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve down sendromlu öğrencileri , huzurevi yaşlıları ve sağlık çalışanları katıldılar.

“ Renklere yolculuk “ sloganı ile rüzgar gülü objeleri ile birbirinin farkında olan yaşlılar ve down sendromlu çocuklar ve kostüm giymiş gençler renkli görüntülerle keyifli anlara tanıklık ettiler.

Açılış konuşması ile programı başlatan  Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fulya Aktan Kibar’dan sonra  Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Simge Ünlü konuşma yaptılar. Şair Alimoğlu kendi yazdığı  “ Çınarın Kalbinden “ adlı şiirini seslendirdi. Ardından programın sunuculuğunu yapan Uzm.Hemşire Deniz De Asis  kendi yazdığı “ Meleğin Kalbi” şiirini seslendirdi. Daha sonra Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden  Ebru Gürlü “ Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var“ şiirini seslendirerek down sendromlu çocuklara mikrofonu uzattılar. Melekler ve çınarlar duygusal anlarda buluştular.

Programın ardından birlikte yemek yedikten sonra çocuklar ve gençler dans ettiler, şarkılar söylediler.

Down sendromlu çocukların ve yaşlıların eğlenceli bir etkinlikte bir araya gelmesinin amaçlanarak , topluma farkındalık geliştirilmesini hedefleyen çalışma  Mart ayı içinde Dünya Yaşlılar haftası ve Dünya Down Sendromu günü dolayısıyla planlanmıştı.

“Çınarların Sevgi Köprüsündeyiz, Meleklerin gözlerindeki renklerdeyiz, Yüreğinin rüzgarına bir anlam yükle , Umut et Fark et Rüzgar Gülüyle”

 

 
















































hendek hendek belediyesi turgut babaoğlu hendek ilçe sağlık müdürlüğü sağlık Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Fulya Aktan Kibar aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü ahmet hamarat sosyal hizmet merkezi gülşen fatma dursun nurdan avcı hülya bilgin çolakoğl