Hendekspor Aşkına Çalsın Davullar!

TAKİP ET

Hendekspor Teknik Direktörü Talip Toprak’la Pazar günü oynayacağımız Osmaniyespor maçı öncesi röportaj yaptık. Yaptığımız röportajda takımın son durumuyla ilgili bilgiler aldık. Teknik Direktör Talip Toprak, Artvin Hopaspor ve Orduspor karşısında alınan mağlubiyetlerin nedenlerini açıkladı.
MENTAL DÜŞÜŞ!
Talip Toprak, Artvin Hopaspor maçında oynanan kötü futbolu, futbolculardaki mental düşüşe bağladı. Talip hoca;” Maça kötü başladık. İlk 15 Dakikada yediğimiz 2 gol oyun disiplinini ve düzenini bozdu. Buna rağmen toparlandık, oyunda dengeyi kurduk. Kazandığımız penaltıyla skoru 2-1 yaptık. Fakat gördüğümüz kırmızı kart planlarımızı alt üst etti. 50 dakika 1 kişi eksik oynadığımız maçı 3-1 kaybettik. Oyuncularımda Artvin Hopaspor ve Orduspor maçında mental düşüş oldu. Hafta içi idmanlarda oyuncularımla bu konuyu konuştum. Ya duran toplardan gol yeriz, yada dönen toplardan gol yeriz diye oyuncularımla konuştum. Fakat mental düşüşten dolayı yaşanan dikkat dağınıklığı yüzünden, idmanlarda anlattığım şekilde goller yedik. Biz yeni bir takımız. Başarı ve başarısızlığı çok abartıyoruz. Maçlarda aldığımız sonuçları olgunlukla karşılayamadık. 2-3 maçta alınan iyi sonuçlarla şampiyonluk havasına girdik. Hopaspor maçında 10 kişi oynadık, fakat fiziksel olarak düşüş yaşamadık. Takım olarak çok koştuk. 3 gün sonra kupa maçına çıktık. Kupa maçında fiziksel olarak iyiydik, hatta Orduspor’dan yediğimiz gole kadar çok iyiydik. Bir ara kupa maçı öncesi takımı dinlendirmek için gençlerle çıkmayı düşündüm, fakat tamamen kopma olmasın diye, 5-6 as oyuncumu oynattım.” Dedi.
ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİG…
Talip Hoca, Hendekspor’un öncelikli hedefinin lig olduğunu söyledi. Talip hoca; “Bizim öncelikli hedefimiz ligdir. Kupa maçında yaptığım oyuncu değişikliklerini, Pazar günü oynayacağımız Osmaniyespor maçını düşünerek yaptım. Yorulan oyuncularımı dinlensinler diye kenara aldım. Buna rağmen çok iyi oynadık. Maçı çok farklı bir skorla kazanabilirdik. Çok gol kaçırdık. Benim aklımda kalan net 5 gol pozisyonu var. Maalesef Atamayana atarlar, kuralı gerçekleşti ve kupadan elendik. Kupa maçı sonrası ortaya olumsuz düşünceler sürülüyor. Bu takım BAL Liginde şampiyon oldu ve 3. Ligde ilk senemiz. İlk sene koşan, rakip üzerinde baskı kuran ve düşmemeye oynayan bir takım kurmayı hedefledik. Hedefimizden uzaklaşmadık. 4 maçta, 2 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldık. Biz bu sonuçları dış sahalarda aldık. Hedefimizde sapma yok, fakat planlarda sapma var. Alınan 1-2 iyi sonuç sonrası hemen şampiyonluk hesapları yapılıyor. Biz şampiyon olmak isteriz, bunun içinde mücadele etmek isteriz. Fakat şampiyonluk için şartların oluşması gerekir. Benim takımım bu ligin en kaliteli takımlarından. İstekli, arzulu, tempolu ve coşkulu futbol oynuyoruz. Rakiplerden daha çok koşuyoruz. Bizim sıkıntımız maçlarımızı seyredenlerle ilgili. Bizim maçlarımızda herkes spor yazarı kesiliyor… Maçlarımızı spor yazarı gözüyle izleyenlerin olumsuz düşünceleri takım üzerinde olumsuz etki yapıyor.” Diye konuşmasını sürdürdü.
SAKATLAR İYİLEŞTİ. TAKIM İÇİ REKABET ARTACAK…
Talip hoca sakatların iyileşerek, takıma geri döndüğünü ve takım içinde rekabetin artacağını söyledi. Talip hoca;” Berkay sakatlığını atlattı ve takımla çalışmalara başladı. Osmaniye maçında sahada olabilir. Yavuzhan Keleş de sakatlığını atlattı. Oynayabilir durumda, fakat onu riske etmeyip, 1 hafta daha bekleyeceğiz. Yavuzhan Keleş bu ligin üstünde, çok kaliteli bir futbolcumuz. Hendekli bizim çocuğumuz. Onu riske etmeyeceğiz. Çünkü bende futbolculuğumda sakatlıklar yaşadım… Sol tarafta Yavuzhan ve İskender rekabeti yaşanır, diye düşünüyorum. Hatta önlü arkalı aynı anda oynayabilirler. Sol tarafta yaşanan rekabeti, sağ tarafta göremedim. Burak Balcı ilk defa sağbek olarak bizde oynuyor. Stoperlerimiz çok tecrübeli ve kaliteli isimler. Kupa maçında dinlendirdim onları. Kupa maçında yediğimiz 2.golü oyuncularıma yakıştıramadım. Rakip yanından geçerken sen koşacaksın. Koşmazsan golü yersin. Her şeye katlanırım, fakat saha içinde rakibinin ardından koşmayan, koşarken rakibini bırakan, seyreden futbolcuya katlanamam. Benim futbolcum, koşacak, mücadele edecek, rakibini seyretmeyecek. Her maç sonrası videoları seyrederek, hataları gösteriyoruz. Takım olarak bir oyun sistemimiz vardı. Tam sistem otururken, Berkay ve Yavuzhan’ın sakatlığı, oyun düzenimizi etkiledi. Kupa maçında Yusuf’u kazandık. Yusuf’un savunması zayıf, fakat hücumda iyi işler yapıyor. Zamanla savunmasını da geliştirecektir. Yusuf gibi genç futbolcuya ihtiyacım vardı. O da kupa maçında kendini gösterdi. İlkay aramıza son anda katıldı. O da hızla uyum sağlıyor. Sağ tarafta Emirhan’la Emre’nin performansı düşüktü. Kupa maçı, eksikliklerimizi görme bakımından iyi oldu. Lütfen bu takıma sahip çıkalım. Mağlubiyet sonrası bu çocukları yerden yere vurmayalım.” Diye konuştu.
ÇALSIN DAVULLAR! TARAFTARIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ…
Talip Toprak konuşmasının sonunda Hendekspor taraftarına seslendi. Talip hoca, ilk defa taraftar karşısına çıkan futbolculara, sahip çıkılmasını, davulların Hendekspor için çalmasını istedi. Talip hoca, takımını destekleyen taraftar istiyoruz, futbol yorumcusu taraftar istemiyoruz, dedi.
Hendekspor, 3.Lige yükselme maçları dahil olmak üzere uzun bir zaman sonra ilk defa Hendek Atatürk Stadyumunda taraftarının karşısına çıkacak. Pazar günü Hendek Atatürk Stadyumu düğün evi gibi süslenmeli, davullar Hendekspor için çalmalıdır…
 

sakarya hendek adana osmaniyespor 3.lig 1.grup hendek atatürk stadyumu hendek gerçek haber hendekspor