Hendekli Muhtarlardan Toplantı İsyanı...

TAKİP ET

MUHTARLARI DAVET ETTİLER. VALİ VE KAYMAKAM BEY TOPLANTIYA GELMEDİ...
Hendek Kaymakamlığı tarafından, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın başkanlığında, Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda saat:11:00 de Mahalle Muhtarlarıyla toplantı yapılacaktır, diye mesaj gönderildi.
Hendekli Muhtarlar yoğun katılım göstererek toplantı saatinde salonda yerlerini aldılar. Muhtarları toplantıya çağıran Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve Vali Çetin Oktay Kaldırım toplantıya katılmadı. Vali ve Kaymakamın katılmadığı toplantı bir anda Göç İşleri Müdürlüğünün Bilgilendirme Toplantısına döndü. 
Muhtarlar, Vali ve Kaymakamın katılmadığı toplantının gündeminin değişmesine büyük tepki gösterdiler. 
BİZ VALİ BEYİ BEKLİYORDUK. KARŞIMIZA BAŞKA ŞEYLER ÇIKTI...
Çağlayan Mahalle Muhtarı Muharrem Bedel; " Biz buraya farklı amaçla geldik, fakat karşımıza başka şeyler çıktı. Biz sayın Valimize sorunlarımızı iletecektik. Öyle olmadı. Bizim Belediyemizle ilgili Büyükşehir Belediyesiyle ilgili sıkıntılarımız var. Onla ilgili toplandık. Büyükşehir belediyesiyle yaşadığımız sıkıntılarımızı Vali beye iletecektik. Fakat Vali bey gelmeyince başka şeylerle karşılaştık. Vali beyler otel yapmaya geliyorlar, fakat muhtarlarımızın sıkıntılarını dinlemeye gelmiyorlar. nasıl olacak bu iş?" Diye tepkisini dile getirdi.
Pınarlı Mahalle Muhtarı Halil Kahveci," Sayın Valimiz hendek'e geldiğinde biz çağrılmıyoruz. Kaymakamlık mesaj grubundan bize toplantıya Vali beyin katılacağı şeklinde mesaj atıldı. Bizim sayın valimizle bir sıkıntımız yok. Valimiz gelecek diye mesaj atılıyor, fakat Vali bey toplantıya gelmiyor, sorun burada." Diye konuştu. 
DERNEK ESKİ BAŞKANI KULA, VALİ BEYDEN VE BÜYÜKŞEHİRDEN RANDEVU ALAMIYORUZ...
Soğuksu Mahalle Muhtarı Dursun Emin Kula, açtı ağzını, yumdu gözünü.
Muhtarlar Derneği eski başkanı Dursun Emin Kula yaptığı konuşmada, pandemi üzerinden Kaymakam Halil İbrahim Acır'a yüklendi. Soğuksu mahalle muhtarı Dursun Emin Kula, " Pandemiden beri muhtarlar toplantısı yapılmıyor. Kaymakam bey pandemiden imtina ediyor ve toplantılara katılmıyor. Vali beyde aynısını yapıyor. Pandemi sadece onlar için mi var? Bizim için yok mu? Belediye başkanı için yok mu? Sayın başkanım! Kaymakamlık yazı işleri müdürü link atmış toplantı için. Linke baktım, "Göç İşleri Müdürlüğü Bilgilendirme Toplantısı" yazıyor mu? Diye. Hiç böyle bir yazı yok. 91 Mahalle muhtarımızın sayın Valimizi görmek istemesi kadar doğal bir şey yok. Biz burada Kaymakam beyide görmek isterdik. Muhtarlarımızın sorunları var. Bu sorunları Vali beye aktaracaktık, fakat vali bey toplantıya gelmedi. Randevu konusuna gelince vali beyden randevu alamıyoruz. Sayın başkanım! Lütfen! Siz araya girip, yorulmayın. Vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görenler, bizi tanımaz hale geldiler. Büyükşehir belediyesinden de randevu alamıyoruz. Kişiye özel randevular oluyor. Siyasi bakıldığı için randevu sıkıntısı yaşıyoruz. Sayın valimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz." Diye konuştu.
BAŞKAN BABAOĞLU; BENİ TANIRSINIZ. BEN YALAKALIK YAPMAM...
Başkan Babaoğlu söze girerek, ortamı yumuşatmaya çalıştı. Başkan Babaoğlu,"Gösterilen Tepkilerinizde haklısınız. Sayın Valimizle bir görüşme yapacağım ve sizin için toplantı talep edeceğim. Toplantıya Kaymakam beyide davet edeceğim. En kısa zamanda kahvaltı programıda olabilir. Vali bey ile kısada olsa görüşmelerimiz oluyor. Kendisinin sorunlarınızla ilgileneceğini düşünüyorum. Beni tanırsınız, ben yalakalık yapmam. Vali bey gerçekten, işini iyi yapıyor. Kendisiyle en kısa zamanda bir araya geleceğimizin sözünü size veriyorum." Diye konuştu.


 


















































sakarya hendek valilik kaymakamlık vali çetin oktay kaldırım büyükşehir belediyesi ekrem yüce muhtarlar göç i̇daresi içişleri bakanlık muhtarlar toplantısı hendek belediyesi turgut babaoğlu