HENDEK'TE ÖĞRETMENLER YARATICI DRAMA KURSUNDA

TAKİP ET

Hatice Kıran Doğan, 'Eleştirel düşünen, sosyal becerileri yüksek, çevreye ve duruma uyum sağlayan bireyler yetiştirmek, bu çağın kaçınılmaz gerekliliği olmuştur. Yaratıcı drama bireyde empati ve uyum davranışlarını güçlendirir.' dedi.

HENDEK’TE ÖĞRETMENLER YARATICI DRAMA KURSUNDA

Hendek’te öğretmenler yaratıcı drama kursunda hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yaratıcı Drama Kursu düzenleniyor. Hatice Kıran Doğan’ın liderliğindeki kursa katılan öğretmenler, Hendek’te öğretmenlere yönelik böyle bir mesleki çalışmanın varlığının çok değerli olduğuna işaret ettiler.

Değişen eğitim yaklaşımları içerisinde yaratıcı dramanın önemli bir yöntem kabul edildiğini söyleyen Hatice Kıran Doğan, “Eleştirel düşünen, sosyal becerileri yüksek, çevreye ve duruma uyum sağlayan bireyler yetiştirmek, bu çağın kaçınılmaz gerekliliği olmuştur. Yaratıcı drama bireyde empati ve uyum davranışlarını güçlendirir.” dedi.

Kursun açılmasını sağlayan Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Özkan Özer, “Başta okul müdürümüz Alim Oktar olmak üzere, okul yönetimi olarak öğretmenlerimizin mesleki gelişimini önemsiyoruz. Mesleki gelişim çalışmalarımızı diğer alanlarda da sürdüreceğiz.” dedi.

 









hendek yenimahalle yenimahalle mesleki ve teknik anadolu lisesi yaratıcı drama drama öğretmen hatice doğan kıran