Hendek Siyasetinde neler oluyor?

TAKİP ET

Her Salı günü saat:15:00'te TV264 ekranlarında canlı yayınlanan İlçelerde Gündem Programında Hendek gündemindeki haberler konuşuldu.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

İlçelerde Gündem Programında; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için program düzenlemeyip, sadece mesajla kutlayan Hendek Belediyesi Basın Müdürlüğünü eleştirirken, Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmayıp, program yapan Başkan Ekrem Yüce'yi tebrik ettik. Ayrıca Gazetecileri özel gününde ziyaret etmeyen siyasetçileri ve kutlama için ayağına çağıran AK Parti Kadın Kollarını konuştuk.

YER SATIŞLARI VE YENİMAHALLE SEMT PAZARI

İlçelerde Gündem Programında Hendek Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısını konuştuk. Ocak ayı meclis toplantısında yer satışları konusunda fikir ayrılığına düşen Cumhur İttifakı ile ilgili fikirlerimizi söyledik. Meclis toplantısında AK Parti grubu satışlara Hayır derken, AK Partili meclis üyesi Aziz Koç, Evet diyerek başkan Babaoğlu'na destek verdi. Meclis Toplantısında Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Yenimahalle Semt Pazarıyla ilgili konuşma yaptı. Başkan Demirel, semt pazarının kanunlara aykırı olarak kurulduğunu, Hendek'e yakışmadığını söyleyerek, bu konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Başkan Babaoğlu, semt pazarı konusunda, pazar devam edecek, durumu yargıya taşıyabilirsiniz, diye son noktayı koydu.

HENDEK SİYASETİ

Hendek siyasetini ittifaklar üzerinden değerlendirdik. Hendek'te Millet İttifakının frene bastığını, Cumhur İttifakının ise çalışmalarını hızlandırdığını anlattık. Millet İttifakı Partileri, CHP başta olmak üzere İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Hendek'te yaptıkları çalışmaların yetersiz olduğunu söyledik. CHP İlçe başkanı Nihat Bayraktar, çalışmalara çok hızlı başladı, fakat son günlerde çalışma temposunu bir anda düşürdü. Nihat Bayraktar'ın bu durumu, 2023 seçimlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan galip çıkarsa, Nihat Bayraktar, 2024 Seçimlerinde el frenini çeker, diye Hendek gündeminde konuşulduğunu söyledik.

İYİ Parti Hendek'te tabela partisi konumuna düştü. İYİ Parti'de kan değişikliğinden bahsedenler, kendilerini kandırıyor. Kan değişikliği için, sadece yöneticiler değil, ilçe başkanının da değişmesi gerekir. 2023 Seçimleri öncesi ilçe kongresini yapan İYİ Parti de Fatih Bayındır kendi yaptığı delegesiyle, tekrar başkan seçildi. 400 delege ile seçime giden Fatih Bayındır, 400 delegenin, ancak 180 tanesini sandığa getirebildi. Delegesinin yarısından fazlasını sandığa getiremeyen İYİ Parti, 2023 seçimlerinde halkı nasıl ikna edecek? Diye sorduk. İYİ Parti Hendek'te AKŞENER ve DİKBAYIR rüzgarıyla yol alıyor. İlçe Teşkilatının kattığı bir artı yok. Küçük olsun, bizim olsun mantığıyla hareket eden ilçe başkanı Fatih Bayındır ve ekibi yüzünden, İYİ Parti'nin sesi Hendek'te kısık çıkıyor.

Gelecek Partisi Hendek'te etkili değil!

Deva Partisi Hendek'te yok!

Demokrat Partisi de yok!

Saadet Partisi de yokları oynuyor!

Kısaca Millet İttifakı Hendek'te çok zayıf!

AK PARTİ SEÇİME EN HAZIR PARTİ

AK Parti Cumhur İttifakı içinde seçime en hazır parti. Hiç aksatmadan haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarını, ilden gelen koordinatörlerin nezaretinde yapan AK Parti, üyelik çalışmalarınıda hızlandırdı. İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı ve belediye başkanı Turgut babaoğlu ile uyum içinde çalışıyor. Başkan Baykal, ziyaretleri ve açılışları aksatmıyor. AK Parti, ilçe teşkilatı olarak, seçime en hazır biziz, mesajını veriyor.

AK Parti'nin çalışmalarının hızını Ali İnci ve Ali Kemal Sofu kesiyor. İnci ve Sofu'nun bireysel çalışmaları önce Ak Parti'ye sonrada Cumhur İttifakına zarar veriyor. Yaşanılan deprem gecesi Ali İnci'nin kapı kapı dolaşıp hendek belediyesi ve başkan Babaoğlu'nu kötülemesi, Cumhur İttifakına zarar verdi. Ali Kemal Sofu'nunda belediye başkan adayı olmak için yaptığı bireysel çalışmalar, Cumhur İttifakına zarar veriyor. 2023 Seçimlerinde alınacak oy oranı ve yapılacak çalışmalar, İnci ve Sofu'nun siyasi geleceğinde etkisi olacaktır.

BELEDİYE HİZMETLERİ MHP'Yİ ETKİLİYOR

Hendek Belediyesi iyi hizmetler verirse, MHP oy olarak artılar kazanıyor. tabiiki belediye hizmetleri aksarsa, bu durumda eksi yazar. Çünkü Hendek Belediyesinde 3 hilalli bayrak dalgalanıyor. MHP KAÇEP Komisyonu ve Ülkü Ocakları iyi çalışmalar yapıyor. Ne kadar iyi çalışma yapılsada, belediyenin başarısı, MHP' nin oylarını etkileyecektir.

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Belediyedeki sorunları her zaman dile getiriyoruz. Özellikle mali hizmetler müdürlüğündeki aksaklıklar yüzünden belediye başkanı Turgut Babaoğlu'na olan halk desteği her geçen gün düşüyor. Esnafların Bizim Turgut'u yapılan geç ödemeler yada yapılmayan ödemeler yüzünden, esnafın gönlünden düşüyor. Mali Hizmetler müdürlüğü yüzünden esnafla başkan babaoğlu'nun arası açılıyor.

Çözülemeyen promosyon meselesi yüzünden işçilerin başkan Babaoğlu'na karşı duydukları sevgi azalıyor.

GÜL KOOP'la yaşanan terminal sorunu yüzünden, başkan Babaoğlu'na tepkiler var. 

Yenimahalle Semtpazarı iki ucu pisli değnek misali, başkan Babaoğlu'na çok zarar verdi. 

Yazdığım yazılarda söylediğim gibi başkan Babaoğlu, etrafındaki duvar ustalarını yanında uzaklaştırmadığı sürece işi çok zor. Bunların Başkan Babaoğlu'na verdiği zararı, siyasi rakipleri İnci, Sofu ve bayraktar veremez. Maşallah! Adamların duvar örme konusunda elleri çok maharetli. Kısa sürede, çabucak duvarları örüyorlar. Başkanın eline balyozu alıp, Bizim Turgut ile Hendek halkı arasına örülen duvarları yıkması gerekir. 

Sakarya Hendek Belediye hendek belediyesi Ak parti Mhp Chp İyi Parti Gelecek Partisi Deva Partisi Saadet partisi demokrat Parti Cumhur İttifakı Millet İttifakı tabela partisi mali hizmetler müdürlüğü