Hendek Sanat Atölyesi tiyatro yarışmasını kazandı

TAKİP ET

HENDEK SANAT ATÖLYESİNİN BAŞARISI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen tiyatro yarısmasını Hendek Sanat Atölyesi kazandı.  Hendek Sanat Atölyesi geçen sene gösterdiği başarıyı, bu senede  gösterek  Salkım Söğüt oyunuyla, tiyatro yarışmasını kazandı.

Hendek Sanat Atölyesi sahibi Yakup Sinan Akçay, kazandıkları tiyatro yarışması sonrası, Salkım Söğüt oyunuyla ilgili açıklama yaptı. Yakup Sinan Akçay;

Oynadığımız bu oyunla insanlık olarak henüz aşamadığımız kadına şiddet, erken yaşta evlilik, cinsel istismar gibi büyük sorunları dile getirmeye çalıştık. Bu olaylar yalnızca bir coğrafyada değil dünyanın her bölgesinde yaşanmaya devam ediyor. Bundan dolayı bu oyunu belli bir kesimin üstüne mal ederek değil evrensel bir yorumlamayla sahneye taşıdık.

Bu oyunda söğüt ağacı metaforunu kullanılmasının ve onu kavak ağacı ile mukayese edilmesinin sebebi fiziksel görünümleri ve bu ağaçların bizde uyandırdığı duygularla ilgili. Kavakların dik duruşu gerçeklere gözünü kapatmayan, yanlışların karşısında duruşunu bozmayan bir insanı, Salkım söğütlerin eğik duruşu ise gerçekleri savunma konusundaki çaresizliğini ve yanlışın karşısında durmaktan duyduğu korkuyu yansıtıyor. Bu oyunu izleyen insanların hayattaki duruşlarının ne gibi sonuçlar doğurduğunu görüp bundan sonraki yaşamlarında duruşlarını bu durumu göz önünde tutarak belirlemesi gerekiyor.

YÖNETMEN

Yakup Sinan AKÇAY

SES, IŞIK, KOSTÜM VE DEKOR

Muhammed ULAŞ

Rumeysa Gül SÜMER

MAKYÖZ

Ayşenur ALİŞAN

YAZAR

Emre GÜVEN

OYUNCULAR

Emre GÜVEN – Münevver DEMİR

Hasret ÇELİK – Meryem KESKİN

Müzeyyen Melike SAĞLAM

Elifsu DÖĞEN – Rabia İnci YAMAN

 

 

Sakarya Hendek Kültür Sanat Tiyatro yarışma tiyatro yarışması Gençlik ve Spor Bakanlığı salıkm Söğüt kadına şiddet cinsel istismar erken yaşta evlilik evrensel