HENDEK MERKEZLİ 4 İLDE DOLANDIRICILIK OPERASYONU

TAKİP ET

Hendek ilçesinde bir firmaya ait malzemeler nakliye için alındıktan sonra teslim edilmesi gereken yere götürmeyip kendilerine ait depoya götürerek piyasa satılması üzerine Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya başlanıldığı 3 aylık takip ve soruşturma neticesinde İstanbul, Bursa ve Yalova illerinde yapılan operasyonlarda;
İstanbul ilinde 2, Sakarya ili Hendek ilçesinde 2, Balıkesir ilinde 1, Bursa ilinde 1 ve Kocaeli ilinde 1 olay olmak üzere toplam 10 MİLYON TL değerinde 7 adet Nakliye Dolandırıcılığı olayını gerçekleştiren 8 şüpheli şahıs yakalandı.

Yine aynı yöntemle İzmir ilinde yer alan bir içecek firmasından nakliye amaçlı aldıkları tahmini değeri 1.5 MİLYON TL olan alkollü içeceği Gaziantep iline götürmeleri gerekirken farklı bir şahsa satmak amacıyla kendilerine ait Bursa ilinde kiraladıkları depoya indirdikleri esnada suç üstü olarak yakalanarak GÖZALTINA alındılar. 

Ayrıca devam eden çalışmalarda Balıkesir ilindeki olayla ilgili yaklaşık değeri 1 MİLYON TL olan gıda malzemeleri de Antalya ilinde saklandığı depoda ele geçirildi.

05.12.2023 tarihinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ünün tutuklanmasına 4'ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Dosya kapsamında daha önce tutuklu bulunan 1 şahıs ile birlikte toplam tutuklu sayısı 5 oldu.

hendek hendek belediyesi dolandırıcılık suç organize suçlar hendek cumhuriyet başsavcılığı adalet sarayı hendek gerçek haber hendekgercekhaber son dakika haberleri haber suç haberleri