Hendek halkı Ali Erbaş'ın davetini geri çevirmedi!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm Müslümanları çağrıda bulunarak sabah namazı ve Kur'an okumak için camilere davet etti.

HENDEK HALKI, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'IN DAVETİNE İCABET ETTİ...

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen bir eyleme, İsveç makamları tarafından izin verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.  Bu duruma, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm müslümanları çağrıda bulunarak sabah namazı ve Kur'an okumak için camilere davet etti.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kur’an Dostları!

Haydi sabah namazına!

Yarın, sabah namazımızı kılmak ve Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etmek için camilerdeyiz.

Ülkemizin dört bir yanında, 90 bin camimizin kubbeleri Kur’an sesleriyle inlesin, Kur’an’ın nuru yeryüzünü aydınlatsın İnşallah."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bu çağrısı üzerine harekete geçen Hendek İlçe Müftülüğü, Hendek halkına çağrı yaparak, sabah namazında Rasimpaşa camiinde buluşalım, diye mesajlar attı.

Müftülüğün çağrısı üzerine onlarca vatandaş Rasimpaşa camiinde sabah namazında buluştu. Program, Kuran okumasıla başladı. Topluca sabah namazı kılındıktan sonra ilçe müftüsü Murtaza Gür, kısa bir konuşma yaptı.

İlçe Müftüsü Murteza Gür; "Üzerinde yaşadığımız yeryüzünde bir insan, Allah'ın bize emaneti kitabımız Kuranı yakıyor. Bizlerde bugün Allah'a sığındık. Yarabbi biz kitabına sahip çıkmak istiyoruz. Allah (c.c) kitabına sahip çıkan kullarından eylesin. Bizler kitabımızı yaşayacağız ve onlara göstereceğiz. Allah, bizleri muvaffak eylesin.  Kuran bu dünya hayatının ve ahiret hayatının huzuru şiçn tek alternatif hayat sunuyor. Allah bizleri anlamayı nasip etsin.  Buraya toplanan cemaatten Allah razı olsun" dedi.

İlçe Müftüsü Murtaza Gür'ün konuşmasından bonra topluca dua yapıldı. Programın sonunda programa katılan cemaate çorba ikramı yapıldı.






















Hendek ilçe müftülüğü Diyanet işleri başkanlığı Ali Erbaş İsveç Stockholm büyükelçilik Kuran Yakma eylemi Kuran sabah namazı kuranda buluşma programı Müftü murtaza Gür Rasimpaşa camii cemaat dua