HENDEK CHP İLÇE BAŞKANLIĞI;ŞEHİT AYIRIMI YAPMAK İHANETTİR DİYE AÇIKLAMA YAPTI.

TAKİP ET

CHP Hendek İlçe Başkanlığı Şehitlerimiz başlıklı bir yazı yayınladı.Yayınlanan yazıda;şehit ailelerine yapılan sınıflandırmanın ülkeye ve ülke insanına kötülük olacağının mesajı verildi...

ŞEHİTLERİMİZ..

İslam dünyasında hiçbir yerde askerine Mehmetçik adını veren bir başka ülke yoktur. Ecdadımız o kadar önemsemiş, o kadar sevmiş ki, askerimize küçük Muhammed anlamında Mehmetçik adını vermiş. Tarihimiz boyunca şehitler verdik-veriyoruz. Bilesiniz ki yaşadığımız topraklar şehitlerin ve gazilerin kanıyla Vatan olabilmiştir...

Çanakkale Savaşı sırasında asker sayısı ve silah üstünlüğü bizden kat kat üstün olan düşman karşısında öleceğini bile bile sadece Süngü gücüyle düşmanın üzerine yürüyen ve şehit olan Mehmetçik gücünü şundan alıyordu; "ölürsem şehit olurum, vatanım kurtulur"

CHP Genel Başkanının 29 Kasımdaki gurup toplantısındaki açıklamalarından, şehitlerimizin ailelerine yapılan yardımda ayrımcılık yapıldığını öğreniyoruz.

Vatan, Millet, Şehit kavramları ülkemizde çok önemli, değerli kavramlardır. Bu kavramlar üzerinde maddi, manevi, siyasi rant sağlamaya çalışmak, hükümetin yanlış politikaları yüzündeni her gün şehitlerimizin olduğu anaların ağladığı şu sıcak günlerde şehitlerimizi ayrıştırmak, şehit ailelerimizi sınıflandırmak bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına yapılacak en büyük kötülüktür.

Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında yaptığı açıklamada; 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi bir ayrımı ihanettir... 15 Temmuz şehidine 101,000-TL veriyorsun, helali hoş olsun ama diğer şehide neden vermiyorsun.? O bizim şehidimiz de diğeri kimin şehidi.? Dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi? Derecelere göre gazilere nakdi tazminat ödeniyor. PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede şehit olanlara tanınmayan hak, 15 Temmuz'da şehit olan polis, asker ve sivillere tanınmıştır. Helali hoş olsun ama bu ayrım niye, bu kararnameyi imzalarken elin titremedi mi.? Aslında bu sözleri medyadan, gazetelerden duymak isterdik, ne gezer tam tersine Kılıçdaroğlu'na koro halinde saldırmaktan bu gerçekleri görmezden gelen ve iktidardan beslenen havuz medyası, haber atlamaya devam ediyor. Bedelli askerlikten elde edilen gelir şehit ailelerine verilecek dediler, bir kuruş vermediler. Yandaşlar televizyonlara çıkıp Şehitlere 450 bin lira tazminat, gazilere 6 bin lira maaş veriliyor dediler. Bunların hiçbiri gerçekleşmedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Şehit ve gaziler için hazırladığı yasa tasarısında :

1- SAĞLIK YARDIMINDAKİ SINIRLAMALAR KALDIRILACAK. 2- MÜLKİYETİ KENDİLERİNE AİT KONUT VERİLECEK. 3- KAMUDA İSTİHDAM OLANAKLARI ARTIRILACAK. 4- GAZİLERE ERKEN EMEKLİLİK HAKKI SAĞLANACAK. 5- EĞİTİM YARDIMI ARTIRILACAK. 6- NAKDİ TAZMİNAT TUTARLARI ARTIRILACAK. 7- İSTİKLAL MADALYASI SAHİPLERİNE ÖDENEN ŞEREF AYLIĞI ARTIRILACAK. 8- DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI SAHİPLERİNE MADALYA AYLIĞI ÖDENECEK. 9- ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNDEN MUAF TAŞIT ALIM HAKKI İYİLEŞTİRİLECEK. 10- “GAZİ” İBARELİ TAŞIT PLAKASI VERİLECEK. 11- BAŞBAKANLIK ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER YÜKSEK KURULU OLUŞTURULACAKTIR. 12- ŞEHİT EŞİNE MİLLETVEKİLİ EMEKLİ AYLIĞI KADAR “ŞEHİT AYLIĞI” VERİLECEK.

Eğer iktidar mensupları bu açıklamalardan rahatsızlık duyuyor, Yandaş medya bu eleştirilerin muhatabı olmak istemiyorsa yapılacak iş çok kolay, CHP bu ayıptan, bu hatalı uygulamadan vazgeçilecek bir yasa tasarısını önümüzdeki günlerde meclise sunacak. Hatta buna bile gerek yok bir

gecede on binlerce insanın işine bir kararname ile son verebilen iktidar bu konuyu kanun hükmünde kararname ile çözebilir.

Yeter artık, bu ülke mezhep üzerinden, etnik kimlik üzerinden, bizden-onlardan yaklaşımlarıyla yeterince bölündü bari "şehitlik" üzerinden bölünmeyelim. Çözelim bu sorunu bu tartışma kapansın.