Hayvanat bahçesi değil, hayvan hapishanesi...

TAKİP ET

Yapılan denetimlerde uyarılar aldık. Bizim devraldığımız hayvanat bahçesinin, hayvan hapishanesine döndüğünü ve bu görüntünün Hendek şehrine yakışmadığını düşünerek, yıkım kararı aldık.

SELMAN DEDE HAYVANAT BAHÇESİ

Selman Dede Hayvanat Bahçesi, eski belediye başkanı Ali İnci'nin döneminde 2003 yılında hizmete açıldı. 

Selman Dede mesire alanında, deve kuşu ve sülün korunağıda yapılmıştı. Zamanla bu korunaklar yok olup gitti.

Selman Dede Hayvanat Bahçesi, midilli atlarının çalınıp, kesilmesiyle ulusal basında haber konusu olmuştu.

Selman Dede Mesire Alanında bulunan hayvanat bahçesinde, hayvan türleri zamanla azaldı. Bu azalmanın neticesinde, kümes hayvanları ve koyun keçi türleri kaldı. 

Belediye başkanı Turgut Babaoğlu, aldığı ani bir kararla, Selman Dede Mesire Alanında bulunan hayvanat bahçesini yıktı. Hayvanat bahçesinin yıkımıyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlar oldu. Hendek Gerçek Haber Sitesine yıkımla ilgili çok meil geldi.

HAYVANAT BAHÇESİ DEĞİL, HAYVAN HAPİSHANESİ

Gelen meillere cevap vermek için, başkan Babaoğlu'na hayvanat bahçesinin yıkım gerekçelerini sorduk. Biz sorduk, başkan Babaoğlu cevapladı:

Başkan Babaoğlu; "Biz göreve geldiğimizde hayvanat bahçesinde hayvan türü çok azdı. Hayvanat bahçesinde kümes hayvanları ve koyun keçi türleri kalmıştı. Hayvanat bahçesinin şartlarıda çok kötüydü. Yapılan denetimlerde uyarılar aldık. Bizim devraldığımız hayvanat bahçesinin, hayvan hapishanesine döndüğünü ve bu görüntünün Hendek şehrine yakışmadığını düşünerek, yıkım kararı aldık. Yıktığımız hayvanat bahçesi yerine daha modern ve daha çok hayvan türünün olacağı yeni bir hayvanat bahçesi yapacağız. İnsanların görmek için geleceği hayvan türlerinin olacağı bir hayvanat bahçesi yapmayı düşünüyoruz. bu konuda aceleci davranmayacağız" dedi.

Sakarya Hendek Seman dede Mesire Alanı hayvanat bahçesi deve kuşu barınağı sülün kuşu korunağı kümes hayvanları keçi koyun midilli at Turgut Babaoğlu Ali İnci İrfan püsküllü