Hamit İsmailoğlu teşekkür etti. Aziz Koç, koç gibi sorular sordu.

TAKİP ET

Aziz Koç, Yıkılan Hendek lisesinin yeri belediyeye mi geçti. Bu alanı deprem toplanma alanı yapmayı düşünüyor musunuz? Yeşilyurt mahallemizde belediyenin binası vardı. Bu binadan kat alınacaktı, sonra sakat denildi. Bu binayı yıkacak mısınız? 1999 öncesi yapılan binalardan karot alınması yönünde size bir bilgi geldi mi?

HAMİT İSMAİLOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem dışı konuşmalarda AK Partili meclis üyesi Hamit İsmailoğlu söz aldı. Hamit İsmailoğlu, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı olanlara acil şifalar diledi.

Hamit İsmailoğlu, "Bundan 5 ay önce kadar lise yıkılırken hem hükümetimiz hem başkanımız suçlamalarla karşı karşıya kalmıştınız. Bugün görüyoruz ki yapılan iş ne kadar doğruymuş. Musibeti yaşamadan, bunu görmekte çok güzelmiş. Teşekkürü hak ettiğinizi düşünüyorum. Allah razı olsun emeği geçenlerden, sağ olun" diye konuştu.

BAŞKAN BABAOĞLU; HENDEK BELEDİYESİ YIKIM KARARI VERMEKTE YETKİLİ DEĞİL

Başkan Babaoğlu, ben de Hamit abiye yaptığı hatırlatma için teşekkür ederim. Hendek Belediyesi olarak okulun yıkım kararını vermekle yetkili değiliz. Milli Eğitim Bakanlığımızın ülke genelinde almış olduğu kararla, yıkım kararı belediyemize tebliğ edildi. Biz de bu uygulamayı yaptık ve Lisenin yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımı gerçekleştiren müteahhit, inşaattaki demir ile beton oranının yaptığı hesaba göre farklı çıktığını gördü. O zaman ki şartlara göre günümüz şartları çok farklı. Müteahhit bu işten zararlı çıktığını söyledi. İnşallah bir daha bu durumlarla karşılaşmayız. hendek'te yıkılacak bir kamu binası yok. Sakarya Valimiz, büyükşehir belediyemiz, üniversite ve ilçe belediyeleri ortaklaşa çalışma yaparak 1999 yılı öncesi binaların kontrolü yapılacak. 

AZİZ KOÇ'TAN BAŞKAN BABAOĞLU'NA KOÇ GİBİ SORULAR

AK Partili Aziz Koç söz aldı. Aziz Koç, " Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı olanlara acil şifalar dilerken, bir daha bu acıların yaşanmamasını temenni etti.

Aziz Koç, başkan Babaoğlu'na depremle ilgili 3 soru sordu. 

Aziz Koç, Yıkılan Hendek lisesinin yeri belediyeye mi geçti. Bu alanı deprem toplanma alanı yapmayı düşünüyor musunuz? 

Yeşilyurt mahallemizde belediyenin binası vardı. Bu binadan kat alınacaktı, sonra sakat denildi. Bu binayı yıkacak mısınız?

1999 öncesi yapılan binalardan karot alınması yönünde size bir bilgi geldi mi?

BAŞKAN BABAOĞLU'NUN CEVAPLARI

Hendek lisesinin olduğu yer, hazineye ait. Biz sadece hazineye belediyenin Yenimahalledeki yerini okul yapılması için gerçekleştirdik. O yer hala hazinenin, bizim orada bir ticarethane, bir bina yapmamız söz konusu değil. Bu yer ile ilgili meydan ve otopark çalışmalarımız olacaktır. Proje olgunlaştığında sizlerle paylaşacağız.

Yeşilyurt'taki binayı hafif hasarlı olarak biliyorum. Başkan yardımcısı arkadaşlarımız incelesinler ve gereği yapılsın. Bu bina tam hasarlı ise bugüne kadar bekletilmesi büyük hata. Arkadaşlarımız teknik olarak çalışsın, yıkılması gerekirse yıkar, yenisini yaparız.

Binaların depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti için vatandaşlarımızdan telefon alıyoruz. Deprem testi için teknik olarak Hendek Belediyesinin bir laboratuvarı yok. Bu testi tam kapsamlı olarak sadece Sakarya Üniversitesi yapabilir. Bu işi tek başımıza yapma yeterliliğimiz yok.

Aziz Koç, ben binamı kontrol ettirmek için nereye müracaat edeceğim? diye sordu.

Başkan babaoğlu, Sakarya üniversitesi bunu yapabiliyor, diye cevapladı.

YAŞAR AYGÜNEŞ TÜRK MİLLETİNİN 57. ALAYI OLAN ÜLKÜ OCAKLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşar Aygüneş, asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce mevlamdan rahmet diliyorum. Rabbim sınamasın bizi bu tür imtihanlarla. Türk Milletinin en büyük özelliklerinden olan devletçilik vasfını bu felakette bir kez daha yaşadık. Devlet ve millet tüm kurumlarıyla el ele burda enkaz kaldırmada, yardımlarda çalışmalarda bulundular. Devlet yöneticilerimize, milletimize MHP adına teşekkür ediyorum. Bir de özel teşekkür etmek istiyorum. Türk Milletinin 57. Alayı olan Ülkü Ocaklarına, depremin ilk gününden itibaren can siperhane çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum, hepsini alnından öpüyorum. Meclis toplantımız hayırlara vesile olsun, saygılar sunuyorum, diye konuştu.

Sakarya Hendek Büyükşehir belediye Sakarya Valiliği Sakarya Üniversitesi Hendek belediyesi deprem Ak parti Mhp Hendek Anadolu lisesi yıkımı hazine yeri 1999 Depremi Turgut Babaoğlu karot alımı teşekkür