Hamit İsmailoğlu Hendek Lisesi'nin yıkılması zulmüne mi teşekkür etti?

TAKİP ET

Adem Sefa: Okul yapılmadan Hendek Lisesinin boşaltılması bence doğru bir karar değil. Bu okul yıkıldıktan sonra aynı yere yapılmayacak. O zaman yeni okul yapıldıktan sonra okul boşaltılsın. Bu şekilde öğrencilerimiz, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri mağdur olmaz. Onları mağdur etmek zulümdür...

HAMİT İSMAİLOĞLU HENDEK LİSESİNİN YIKIMI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem dışı konuşmalarda AK Partili meclis üyesi Hamit İsmailoğlu söz aldı. Hamit İsmailoğlu, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı olanlara acil şifalar diledi.

Hamit İsmailoğlu, "Bundan 5 ay önce kadar lise yıkılırken hem hükümetimiz hem başkanımız suçlamalarla karşı karşıya kalmıştınız. Bugün görüyoruz ki yapılan iş ne kadar doğruymuş. Musibeti yaşamadan, bunu görmekte çok güzelmiş. Teşekkürü hak ettiğinizi düşünüyorum. Allah razı olsun emeği geçenlerden, sağ olun" diye konuştu.

AK Partili meclis üyesi Hamit İsmailoğluna yaptığı bu konuşma sonrası, Hendek Lisesinin yıkımıyla ilgili gerçekleri hatırlatmak adına, yıkım sürecini hatırlatmak isterim. Hamit İsmailoğlu bu konuşmayı yaparken, geçmiş meclislerde yapılan konuşmaları unutmuş olmalı. Biz kendisine hatırlatmak amacıyla 2022 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında AK Partili İmar ve iskan komisyon üyesi Hendek belediyesi ve Sakarya büyükşehir meclis üyesi İnşaat mühendisi Adem Sefa'nın konuşmasını hatırlatalım.

2022 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

ADEM SEFA; YENİ OKUL YAPILDIKTAN SONRA HENDEK LİSESİ YIKILSIN...
Adem Sefa, Hendek Lisesi ile ilgili sorun var. Okul ekonomik olarak ömrünü tamamladı. bunu biliyoruz. Yeniden okul yapılması yönünde herkesin talebi var. yeni yapılacak okulun yeri belli gibi gözüküyor.  Bu okulu hasarlı ve yıkılması gerekir diye bir raporu yok. Burada okuyan öğrencileri başka bir okula taşıma kararı, öğrencilerimiz için sıkıntı yaratır. Hem taşınacak okul, hem de taşınan okul sıkıntı yaşar. Okul yapılmadan Hendek Lisesinin boşaltılması bence doğru bir karar değil. Bu okul yıkıldıktan sonra aynı yere yapılmayacak. O zaman yeni okul yapıldıktan sonra okul boşaltılsın. Bu şekilde öğrencilerimiz, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri mağdur olmaz. Onları mağdur etmek zulümdür. Kimse bu vebali taşıyamaz. Bende okulun aynı yere yapılmasını istemiyorum, çünkü şehir merkezinin genişlemesi gerekir, dedi.

HENDEK ANADOLU LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİDE TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ

Adem Sefa konuşmasında yeni okulu yaptıktan sonra, okul yıkılsın diyor. Okul Aile Birliği, çocuklarının eğitimi aksamasın, üniversite hedeflerinden şaşmasın diye mücadele ettiler. Okul Aile Birliğinin mücadelesi, çocuklarının eğitim kalitesinin düşmemesi içindi. Adem Sefa 2022 yılı Temmuz ayında yaptığı bu konuşmayla, öğrenci velilerinin sesi oldu.

Keşke Hamit İsmailoğlu bu konuşmayı yaparken, deprem hasar raporu olan okulda, beton tabutluklarda çocuklarımızı niye okuttuk? diye sorsaydı.

Hamit İsmailoğlu, hasarlı okul binasına neden milyonlarca TL'nin harcandığını sorsaydı.

Hamit İsmailoğlu, tartışmaların yaşandığı günlerde, Hendek Lisesinin deprem raporunun kamuoyunda ve mecliste neden gösterilmediğini sormadı?

Okul Aile birliği, ne hükümeti suçladı, ne de belediye başkanını suçladı. Onların tek mücadelesi çocuklarının eğitim şartlarının bozulmamaması içindi. keşke bu mücadeleyi veren insanlarada teşekkür edilseydi...

 

hendek hendek lisesi yıkım deprem raporu ak parti hendek belediyesi meclis toplantısı temmuz ayı adem sefa hamit ismailoğlu hendek gerçek haber okul aile birliği