GÜNEYLER FINDIK SEZONU AÇTI!

TAKİP ET

Osman Güney: Düğünler, her türlü hazırlıklar, ekonomik faaliyetler, her şey fındığa göre yapılıyor. Hendek başta olmak üzere fındık bölgelerinde Ekonomide "fındık veresiye" adıyla bir vade şekli ortaya çıktı. Fındık, Hendek ekonomisinin direği ve geleceğimizin işaretidir. tüm üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve tüketicilerimizin fındık haftasını kutluyorum, dedi.

GÜNEYLER FINDIK SEZONU AÇTI

Hendek'teki fındık sektörünün önemli firmalarından olan Güneyler Fındık, fındık alımına başladı. Güneyler Fındık, fındık alım sezonunu açtı.

Hendek Gerçek Haber'i ziyaret eden Güneyler Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güney ile fındık konusunda sohbet ettik. Fındık konusunda önemli uyarılarda bulunan Osman Güney, fındık üreticimiz fındığını satarken dikkatli olsun. Topladığı fındığın ihtiyacı olduğu kadarını satsın. Üretici topladığı fındığı hemen satarak, fiyatlara etki yapıyor. Sırf bu yüzden fındık satışında hareketlilik 2 ay sürüyor. Ağustos ve Eylül ayındaki hareketlilikten sonra, işler yavaşlıyor. 12 ayın iki ayı hareketli, 10 ay ise hareketsiz geçiyor. bu durumda piyasa fiyatlarını etkiliyor, diye konuştu.

Osman Güney konuşmasına fındık haftasını kutlayarak devam etti. Osman Güney,  fındık Hendek'te bir yaşam tarzı oldu. Düğünler, her türlü hazırlıklar, ekonomik faaliyetler, her şey fındığa göre yapılıyor. Hendek başta olmak üzere fındık bölgelerinde Ekonomide "fındık veresiye" adıyla bir vade şekli ortaya çıktı. Fındık, Hendek ekonomisinin direği ve geleceğimizin işaretidir. Güzel bir sezona girmiş bulunuyoruz. Ben buradan tüm üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve tüketicilerimizin fındık haftasını kutluyorum. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum” Dedi.

 



Sakarya Hendek Ordu Giresun fındık sezonu fındık randıman rekolte ulusal fındık konseyi fındık veresiye fındık fiyatları Hamburg fındık borsası fiskobirlik Toprak Mahsulleri Ofisi lisanslı depoculuk tarım lisesi tarım okulu Güneyler fındık